NM Røros 2015

Publisert 02.02.2015 | Ukategorisert

Tirsdag 27. januar ankom Team Veidekke Oslofjords utøvere Røros, dvs. utenom Karianne som dessverre fremdeles er syk og undertegnede som utsatte avreise med en dag. Under helgas konkurranser skulle vi bo på Fjellheimen som viste seg å ha ypperlig beliggenhet med tanke på avstand til løypa. For å innta frokost, lunch og middag måtte vi faktisk krysse årets NM-løype.

Onsdagen ble brukt av samtlige til testing av ski og gjennomgang av løypa. Og når det gjelder gjennomgangen av løypa så er det et kapittel for seg selv. Uvanelig bratte bakker og lite snø var det som ventet løperne, for ikke å snakke om utforkjøringen som senere bare er blitt omtalt som Kitzbühel. Men selv om løypestandarden kanskje var noe skuffende var gjengen selvsagt klare til dyst på 10/15km skate dagen derpå. Magne leverte nok et imponerende renn og tok med seg en 12. plass før han satt seg på toget og deretter tok turen til Almaty, Kasakhstan. Eirik gikk et solid renn, men skulle nok gjerne gått noen sekunder fortere da han endte på en fin 34. plass, rett utenfor den gjeve ”poenggrensen”. Øyvind som har slitt mye med sykdom den siste tiden gikk inn til 39. plass. En imponerende bragd med tanke på hvordan skia hans så ut etter endt løp. Øyvind fikk, som veldig mange andre, ødelagt skien sin da han traff et lite fjell i bunn av Kitzbühel… Eivind endte til slutt på 52. plass, noen han selv var skuffet over. Men kampen om plassene var tett og med litt bedre form har jeg troa på at denne fyren kan virkelig kan slå godt fra seg i tiden framover. Emilie og Pia tok med seg en 29. og en 48. plass.

Fredag var det klart for sprint klassisk. En hard og fin løype som virkelig satte oss utøvere på prøve. Eirik dunket til med en kjempeprolog og endte på en finfin 29. plass. Jeg selv kapret 13. plassen, og på kvinnesiden klarte Pia å kvalifisere seg med 29. plass. Pia endte til slutt som nummer 25 som må sies å være en veldig bra NM-plassering. I Eirik sin kvartfinale ble det vanvittig spennende da fire av løperne gikk ned for telling. Eirik får prisen for beste svalestup som sto til 20 i stil. Eirik var kjapt på beina og kunne til slutt glede seg over en fantastisk 20. plass. Selv spurtet jeg inn til tredjeplass i heatet, noe som ikke holdt til videre avansement. Likevel sier jeg meg fornøyd med 13. plass på favorittdistansen.

Lørdag 15/30km duathlon. Eirik og jeg selv går på hver våre smeller, noe mer utdypning trengs ikke. Eivind ligger godt an og kjemper lenge om å komme topp 30, men Kvaale er ikke i flytsona om dagen og blir satt ut av hjerteflimmer. Sinnssykt ergerlig!! Øyvind har heller ikke dagen og gutta blir til slutt 42 og 44. Når resultatene uteblir på guttesiden er det desto morsommere at Emilie går et kjempeløp på sin 15km. Hun leverer en klassiskdel som vi vet hun kan, men skøytedelen er kanskje litt mer overraskende. Emilie klinker til og går inn til 14. plass og en skikkelig opptur. Grattis! I tillegg har Pia fått fart på skiene og tar med seg nok en 25. plass fra årets NM.

Søndag Stafett. Flere av oss får til gode renn på dagens distanse. Emilie(Åsen) og Pia(Rustad) går bra førsteetapper og tar med seg henholdsvis 7. og 9. plass på sine etapper. Øyvinds lag Kjelsås ender til slutt på en 5. plass og han selv bidro med 11. beste etappetid. Eivind får til en god andreetappe og får 8. beste tid, Høydalsmo går forøvrig inn til 30. plass. Eirik går knallsterkt på førsteetappe og blir her nummer 13, mens Oseberg tilslutt ender på 21. plass. Jeg selv sier meg fornøyd med 31. beste etappetid og lagets prestasjon.

Team Veidekke Oslofjord har hatt et greit NM med noe spesielt sterke prestasjoner. Takk til støtteapparat for gode ski og takk til Røros for bra oppvartning. Nå heier vi på Magne i Kasakhstan!!

Skrevet av:

Sindre O. Palm

Født: 27.01.92

Født og oppvokst i Spydeberg, Østfold. Jeg har alltid vært glad i idrett, spesielt fotball og langrenn. Østfold er et snøfattig fylke, og når jeg fikk sjansen så flyttet jeg til Hovden og gikk videregående der. Som junior og førsteårs senior var jeg tilknyttet Hovden Skigymnas. Fra høsten 2011 til året 2014 var jeg bosatt i Lillehammer, hvor jeg fullført en Bachelor i økonomi og administrasjon. Jeg går nå inn i mitt tredje år som Veidekke-løper, og skal forhåpentligvis prestere bra til vinteren!

Takk for meg 😉