Skandinavisk cup i Latvia og Estland Del 1

Publisert 23.02.2015 | Ukategorisert

I skrivende stund befinner Øyvind, Magne, Emilie og undertegnede seg på et rimelig flott hotell i Riga hvor vi skal sove over før hjemreise i morgen, mandag 22. februar. Nesten fulltallig møtte vi opp på Gardermoen klokken 09:00 torsdag morgen. Karianne måtte bli igjen hjemme da hun fortsatt sliter med bihulene dessverre. Vi savner deg… Vi ankom Latvia og Riga med fly torsdag formiddag. Der leide vi leiebiler og ferden gikk videre til Madona hvor første del av skandinavisk cup skulle arrangeres.  Det tok i overkant av 2 timer ca. og det skal sies at vi i Norge ikke burde klage på dårlige veier igjen.  Humpete veier og tissatrengt jente på veiene i Latvia er ingen god kombo.

Lørdag var det 10 og 15 km klassisk enkeltstart på programmet.  For oss jentene var det ingen supergod dag i sporet med Emilie som har slitt med bihulebetennelse før avreise. Hun kjente fort at kroppen ikke var som den skulle under løpet og endte på en 25. plass. Jeg, som endelig har fått trent bra i en god stund  nå rett før avreise og har fått ført opp 230 timer i treningsdagboken siden mai, håpet på en liten opptur i helgen. Det endte på en  26. plass, 3 sure tideler bak Emilie og kan si meg helt ok fornøyd med løpet. I guttene sin 15 km gikk Magne og Eirik inn til fine plasseringer. Det ble 15.- og 24. plass. Like bak fulgte Øyvind med 33. plass. Han har slitt mye med sykdom siden jul og har ikke helt kommet i gang igjen etter det. Sprinteren vår Sindre gikk også bra i dag og viser form til sprintrennene som skal gå i Estland på tirsdag og onsdag. For Eivind sin del ble det en tung dag i sporet.

I dag(les: søndag) var det 20 km skate for jentene og 30 km for guttene. Med en kropp som ikke fungerte i går sto Emilie over i dag og jeg sto igjen som eneste jente som skulle forsvare Oslofjord. Lite å skryte av med en stusselig 30.plass og en løype som var 10 km for lang for mine bein idag. Heldigvis kunne Oslofjord rekke hendene i været og bøye oss i hatten for u23-verdensmesteren Magne Haga som vant 30 km skate for herrene!! Han er  helt rå for tiden. Resten av guttene var rimelig tett med Eirik på 25.plass, Øyvind på en 28.plass og Eivind på 32.plass.

Ellers må vi takke de beste smørerne (og Aabol) for gode ski så langt, uten dere hadde vi ikke gått så fort! Dere er best 🙂

Vi gratulerer Magne med gull i dag og ønsker resten av gjengen, som ikke koser seg på spahotell i Riga, masse lykke til videre på sprintene tirsdag og onsdag!! Nye updates kommer om noen dager. Stay tuned…

//God natt fra Knoll og Tott

 

 

10724256_1414252192202915_437375606_n

 

11012314_936772446342355_820841630_n