Chamonix

Publisert 23.03.2015 | Ukategorisert

Forrige helg tok jeg, Petter og Chrisander turen til Chamonix for å gå finalen i Alpen-cup. Dette må gå under kategorien: utrolig bra tur. Med flere fine konkurranser, mye god mat, topp reisefølge, forholdsvis fine omgivelser og strålende sol og 17+ hele oppholdet.

Finalen ble gjennomført som en minitour. Den startet med en 3,5km lang klassisk prolog på fredag. Dette må kunne beskrives som en grusom distanse, med syre helt ut i fingertuppene. For min del ble det et ok renn. Jeg valgte og gå med feste, men i etterpåklokskapens ånd så burde jeg nok enten lagt mer feste eller pigget, men får ta lærdom av det og ikke gjøre samme feilen igjen.

Lørdag var det klart for 15km skøyting, i ei forholdsvis slak og fin løype. Dette ble helgas beste renn for min del, til tross for en noe optimistisk andrerunde som førte til et tap av 13 plasser på siste 5km.

Siste konkurransedagen var det klart for 15km klassisk jaktstart med utgangspunkt i de to foregående dagers resultater. Dette ble et rotete løp for undertegnedes del. Med stavbrekk etter 600m og en pent sagt dårlig mottakelse av ny stav. Med det forsvant gruppa jeg lå i, og det ble en seig ferd mot mål. Men å unngå stavbrekk og, ikke minst, klare å ta imot ny stav, er en del av gamet.

Alt i alt en super tur, og det er nok ikke siste gangen jeg reiser til Chamonix for å gå skirenn.