Norgescup Meråker

Publisert 08.03.2015 | Ukategorisert

Team Veidekke Oslofjord-bataljonen ankom Meråker torsdag 5. mars. Utsikten fra Fonnfjell Hotell var relativt dyster med tanke på snøforhold, men bare noen kilometer opp i lia kunne vi skimte hvitt gull.

På lørdag var det duket for klassisk sprint, og det i en fantastisk DIAGONAL-løype. Like fantastisk var derimot ikke været. I løpet av konkurransen skulle vi få oppleve alle årstidene og litt til. Prologen ble gjennomført under fine forhold, og undertegnede og Eirik kom videre med henholdsvis 8. og 23. plass. Emilie og Pia gjennomførte også gode prologer og plasserte seg som nummer 15. og 16. Jentene gjorde kjempemessige kvartfinaleheat og avanserte videre til semifinale. Mot slutten av herrenes kvartfinaler ble tilskuere og utøvere vitner til et realt væromslag. Regn, snø og vind gjorde Grova Skistadion til et ganske utrivelig sted. Dette skulle ikke stoppe Eirik som dunka til fra start og bidro til bra strekk i feltet. Personlig hadde jeg mer enn nok med å henge med den offensive fyren. Dessverre holdt det ikke helt inn for Eirik som måtte ta til takke med en litt sur 4.plass, men likevel, bra jobba! Selv var jeg storfornøyd med å ta meg videre. For jentenes del var det dessverre slutt etter semifinalen, men med to Oslofjord-jenter topp ti kan vi ikke annet enn å juble. Kjempe bra jobba jenter!!

Uværet fortsatte, noe heatene bar preg av. Ingen var dravillige da fordelen av å ligge bak var enorm. Heldigvis hadde gutta i smørebua gjort en massiv jobb, og skia var vanvittig bra. Det gjorde jobben for meg mye lettere og jeg tok meg helt til finalen. Gjennomvåte og frosne sto vi der på startstreken. Startskuddet smalt, adrenalinet pumpet, kulda var glemt, og kampen om seieren var i gang. Etter noen minutters gange fikk jeg, for første gang i livet, følelsen av at jeg kunne vinne et skirenn. Forstå meg rett: Jeg har sett, trodd og håpet på et slikt utfall ved mange anledninger, men jeg har aldri før hatt følelsen av at det kommer til å skje. Nå var det «all in». Gleden var vanvittig stor da jeg kunne krysse mållinja først og strekke hendene i været. Nok om meg…

Uten å ha altfor mye informasjon om dagens renn skal jeg prøve å oppsummere det i korte trekk.

20/30 kilometer skøyting individuell start står på programmet. Magne Haga innkasserer en ny seier etter en heftig fight med Daniel Myrmæl Helgestad. En fantastisk bragd etter det jeg antar har vært en svært hard tremil. Grattis!! Differansen bakover blir stor, men Øyvind kjemper seg inn til er sterk 11. plass. Det er godt å se at maskineriet fra Kjelsås er fri for rusk og rask, og bare vent til 50 kilometeren i Harstad. Eivind gjennomfører bra, men er dessverre ikke helt i slag om dagen. Han ender på en 50. plass, men jeg garanterer at han kommer sterkere tilbake. Pia tar seg gjennom sin 20 kilometer og ender på en 23. plass. Emilie og Eirik står dessverre av distansen.

På vegne av hele gjengen kan jeg sende en stor takk til gutta i smørebua som virkelig står på døgnet rundt for at vi skal ha så gode ski som mulig. TAKK!

11017641_806585849428097_1028682600_n

 

Skrevet av:

Sindre O. Palm

Født: 27.01.92

Født og oppvokst i Spydeberg, Østfold. Jeg har alltid vært glad i idrett, spesielt fotball og langrenn. Østfold er et snøfattig fylke, og når jeg fikk sjansen så flyttet jeg til Hovden og gikk videregående der. Som junior og førsteårs senior var jeg tilknyttet Hovden Skigymnas. Fra høsten 2011 til året 2014 var jeg bosatt i Lillehammer, hvor jeg fullført en Bachelor i økonomi og administrasjon. Jeg går nå inn i mitt tredje år som Veidekke-løper, og skal forhåpentligvis prestere bra til vinteren!

Takk for meg 😉