Sesongen 2014/15 Emil

Publisert 30.04.2015 | Ukategorisert

Føler det ikke er lenge siden vi satt på Beitostølen og var usikre og smånervøse før sesongen braket løs, men nå er altså skisesongen 2014/15 over!
Selv om det er litt trist at snøen nå forsvinner (selv om det snør her i Ringebu nå i dag) og vi ikke skal ha startnummer på brystet på ei stund, er det også litt godt å kunne koble av og nyte våren med litt andre aktiviteter.

Selv om jeg er motivert som aldri før og allerede har startet oppkjøringen mot neste sesong, må man også ta seg tid til å evaluere året som har gått og se tilbake på målsetningene man satte seg og om gjennomføringen har vært bra nok.

Våren 2014 satt jeg på Skeikampen og skrev ned noen realistiske og noen hårete mål jeg skulle prøve å realisere denne vinteren.

Mitt første mål for sesongen var å prestere bra under sprinten på Beitostølen for å prøve å kvalifisere meg til World-cup i Kuusamo helga etter.
Dette så jeg på som et litt hårete mål siden jeg har slitt med prestere bra så tidlig på sesongen tidligere, og at nivået i norsk langrenn er så utrolig høyt. Det er stor kamp om de siste plassene for å bli med å representere Norge internasjonalt.

Men dette klarte jeg, og ble med den norske troppen til Kuusamo i Finland for å representere Norge siste helga i november. Dette var utrolig lærerikt og moro for min del.1450fe47fc6d3f93ff072c134eaeda35_XL

Neste mål for sesongen som jeg hadde satt, var å vinne et skirenn!
Jeg hadde satt meg som mål å vinne et COC-renn.

Etter å ha prestert jevnt bra i flere renn og vært en meter fra seier under COC på Lillehammer, var det endelig min tur!

Under den klassiske sprinten i Joulumae i Estland, klarte jeg endelig å krysse målstreken først. Det var en utrolig god følelse.

Første seier!

Første seier!

Når jeg ser tilbake på sesongen, må jeg si meg meget godt fornøyd!

Jeg fikk deltatt i 4 WC renn i vinter med følgende resultater: 19, 19, 38 og 43 (fall i Drammen)

Jeg føler jeg har lært mye av å prøve meg i WC dette året, og det håper jeg at jeg skal få utbytte av i treningen fram mot neste sesong. Jeg håper å ta enda flere steg i løpet av sommeren og høsten, og at jeg kan nærme meg de beste.

I COC endte jeg til slutt som nummer 5 sammenlagt.
Det viser at jeg har holdt et høyt nivå gjennom hele sesongen både i sprint, men også på distanserenn.

11098649_837216639691792_469365809_n

Gøy å bli “årets NM-løper” 2014 🙂

Fikk også med meg tittelen «årets NM løper».
Betyr ikke så fryktelig mye, men uansett moro å ta med seg det også.

Nok resultatprat!

Jeg vil takke alle som har vært på laget denne sesongen. Utøvere, trener, sponsorer, smørere og alle som gjør det mulig for at vi kan reise landet rundt på samlinger, trene/spise og konkurrere. Det vil si å gjøre det vi aller mest har lyst til!

Hadde det ikke vært for et godt fungerende lag og matching på hver eneste økt, hadde ikke jeg oppnådd de målene jeg satte meg.
Jeg gleder meg til hver eneste samling og fellesøkt med laget, det betyr mye!

Nå ser jeg framover, og jeg gleder meg til å fortsette på Team Veidekke Innlandet!

Emil

Skrevet av:

Emil Nyeng

Team: Team Veidekke Innlandet

Født: 30.04.91

Oppvokst i Ringebu i Gudbrandsdalen.
Fullførte svennebrevet som elektriker høsten 2013.
Flyttet etter endt fagbrev til Lillehammer for å satse 100% på langrenn.
Trives veldig godt her, og sammen med Teamet Veidekke Innlandet og mine lokale samarbeidspartnere har jeg muligheten til å ha alt fokus på langrennssatsingen min!