Takknemmelig

Publisert 28.04.2015 | Ukategorisert

Skisesongen er over, og planleggingen av en ny sesong er godt i gang. For min egen del ble ikke avslutningen av sesongen helt som jeg hadde tenkt. Med litt sykdom og «små rusk» i kroppen er det vanskelig å gå fort på ski. Så selv om jeg hadde veldig lyst til å avslutte sesongen med stil, var det nok lite som minnet som stil når jeg surret rundt i Harstad under NM del 2 i palmehelga. Når jeg evaluerte sesongen var jeg egentlig litt skuffet, er jo som kjent det siste man husker best. Til tross for en sesongavslutning preget av lav fart må jeg likevel si meg veldig fornøyd med sesongen. Jeg nådde målene mine, med seier i Skandinavisk Cup, WC-poeng og gode NM-resultater på Røros.

I april er det alltid mye usikkerhet knyttet til laguttak og videre sportslig opplegg, det er mange gode skiløpere i Norge – så sånn skal det være. Frustrasjonen ble stor når vi fikk beskjed om at Team Veidekke Trøndelag måtte kutte i budsjettet for neste sesong, og at det ikke var økonomi til at Ole Morten kunne fortsette som heltidsansatt trener. Gleden ble derfor enda større for min del når jeg dagen etter fikk beskjed om at jeg var en del av rekruttlaget for neste sesong. Det er et steg i riktig retning, og det ser jeg virkelig fram til.

Jeg har vært heldig som har vært en del av Team Veidekke Trøndelag de siste 4 årene. Takket være det sportslige opplegget, med to dyktige trenere (Arnstein Finstad og Ole Morten Iversen) har jeg utviklet meg som skiløper, noen sesonger mer enn andre. Det er de lokale sponsorene fra Midt-Norge som har gjort det mulig for Team Veidekke Trøndelag å tilby dette opplegget. Når Kari Vikhagen Gjeitnes debutere i VM med en 5 plass og Niklas Dyrhaug blir verdensmester er det skiforbundets sponsorer som blir mest synlig. Det samme gjelder når Kathrine Harsem ble Norgesmester og når Mathias Rundgreen, Emil Iversen, Daniel Myrmæl Helgestad, Pål Trøan Aune, Silje Øyre Slind og jeg tok våre første verdenscup-poeng denne sesongen. Når Petter Eliassen og John Kristian Dahl herjer med de andre i “langløp-sirkuset» er det LeasplanGo og United Bakeries det reklameres for. Slik er systemet og alle disse sponsorene har selvfølgelig også sin del av æren for de gode prestasjonene. Likevel tror jeg alle vi er enige om at årene på Team Veidekke Trøndelag har vært avgjørende for vår utvikling som skiløpere, og setter stor pris på den støtten vi har fått fra de lokale sponsorene. Vi kan kanskje bli enda flinkere til å gi noe tilbake underveis?

Team Veidekke Trøndelag må tilby et sportslig opplegg også i framtiden, slik at flere kan få den samme «arenaen» å utvikle seg på som jeg og mange andre har fått. Derfor håper jeg at hvis du har muligheten, eller kjenner til en bedrift som kan tenke seg å bidra til at Team Veidekke Trøndelag kan fortsette i samme stil som før så må du ta kontakt.

 

IMG_1454

Jeg er i hvert fall evig takknemmelig for den muligheten jeg har fått takket være lokale trønderske sponsorer.
Maria.