Samling i Nordlysbyen Alta

Publisert 28.06.2015 | Samling

Den siste uka har laget vært samlet i Alta, Finnmarks langrennshovedstad. Her har vi gjennomført mange solide treningsøkter, og boltret oss i fantastiske omgivelser, både for rulleski og løping. Under oppholdet var vi innlosjert på Alta River Camping, like ved verdenskjente Altaelva – villaksens rike. Vi var så godt som fulltallige på samling, kun Audun måtte melde frafall. Vi startet samlinga på ettermiddagen, mandag 22. juni, hvor enkelte trente løping og styrke, mens andre løp laktattest på mølla til Tor Oskar Thomassen ved høgskolen i Alta.

Tirsdag var duket for hurtighetsøkt i den nye rulleskiløypa i Kaiskuru. Vi var såpass heldige og fikk med oss to studenter som gjennomførte nøyaktige tidsmålinger under hvert drag. Her fikk vi svart på hvitt vite hvem som er raskest, og hvem som må trene mer. Etter andreøkta, som forøvrig var en rolig løpetur i fritt terreng oppe på Raipas, feiret vi St.Hansaften med grillmat og god stemning rundt bålet. Tidligere storløper Jan Lindvall var med oss som hjelpetrener under starten av samlinga, og hadde for anledningen også tatt ansvar for varm badstue og gjennomstekt grillmat.

Link til Tv Nord sin sending fra sprintøkta finner du her:
http://www.altaposten.no/lokalt/article11235301.ece

Onsdag var det klart for samlingens hardeste økt, med testløp i forbindelse av den offisielle åpninga av rulleskiløypa i Kaiskuru. Jentene gikk som det suste! Guttene fikk hard konkurranse fra Petter Eliassen og hele sprintlandslaget, men sier seg fornøyde med resultatlista. Dagen begynte forøvrig med en slyngeøkt på Spenst Alta, hvor Gunnar Rasmussen guidet oss gjennom et program med mange fine skirelaterte øvelser.

Skjermbilde 2015-06-28 kl. 21.13.13

 

Torsdag løp vi en rolig tur i tåka på Skoddavarre. Til tross for regnvær, var det godt humør i gjengen underveis, der mange gode historier ble fortalt. Ettermiddagsøkta besto av en staketur på 1.5 – 2 timer.

Fredag var tiden inne for samlingens lengste økt, nemlig kombiøkt skøyting + kajakk. Vi skøytet opp til Mathisdalen, hvor vi deretter tok fatt i årene med Tore Olsen og Sigurd Beldo som guider. Sigurd tok seg av jentene og Tore tok seg av guttene. Jentene fikk en solid overkroppsøkt i motstrøm opp Mathiselva. Mange spennende stryk ble prøvd, og flere fikk blod på tann – dette var god trening! Guttene, som var med Tore, fikk kjørt seg skikkelig i sterk motstrøm på andre sida av elva. Etter opptelling på slutten av dagen, kunne vi konkludere med at tre av fem gutter hadde veltet kajakken underveis på turen. Applaus. Jentene, derimot, håndterte elva uten andre bekymringer enn guttenes manglende kajakkferdigheter.. 😉

Bilde 26.06.15, 10.49.01

Terskelintervall opp den legendariske fjelltoppen Haldde, sto på programmet lørdag. Gjengen fikk totalt 56 minutter terskeltrening fordelt på 7 drag. Alle kom seg til topps, der to store kongeørner ønsket oss velkommen. Haldde er en fjelltopp som ligger like utenfor Alta og ruver hele 904 meter over havet. Den 8,5 km lange løypa er en svært populær tur både for familier og mosjonister. Oppe på toppen står det et gammelt nordlysobservatorium som ble bygd i 1912. Her forsket grunnleggeren av observatoriet, Kristian Birkeland (han på 200-lappen), på nordlyset. Vært år i august arrangeres det også bakkeløp opp til toppen, så her er det muligheter for å matche seg mot løpesterke finnmarkinger. Etter styrkeøkt med Sigurd Beldo på andreøkt, feiret vi ei vellykket samling med pizza på Peppes. Alle spiste seg god og mett, og gikk fornøyde til sengs.

Bilde 27.06.15, 09.47.49

 

P1030002

 

Under samlingens siste dag skvisa vi ut det siste vi hadde av krefter, med 3 timer staking. Både guttene og jentene fikk jobbet bra med overkroppsstyrken, akkompagnert av langløperne Petter Eliassen og Andreas Nygaard. Etter økta reiste alle fornøyde hjem, hver til sitt. Juli blir en samlingsfri månede for oss, neste gang vi møtes blir litt ut i august.

Bilde 28.06.15, 09.07.44

 

Etter økta reiste alle fornøyde hjem, hver til sitt. Juli blir en samlingsfri månede for oss, neste gang vi møtes blir litt ut i august.Til slutt vil vi rette en stor takk til alle som bidro til at det ble ei super samling!

P1020974

 

Og for de som måtte lure.. Samling i Alta anbefales på det sterkeste!
// Rolf Einar & Emilie

Skrevet av:

Emilie Kristoffersen

Team: Team Veidekke Nord-Norge

Født: 13.07.91

Representerer klubb  Alta IF

Født og oppvokst (med ski på beina) i Alta.
Flyttet som 16 åring til Lillehammer for å gå på Norges toppidrettsgymnas. Bor fortsatt på Lillehammer, men tilbringer mye av tiden i den vakre naturen oppe i nord.

Gleder meg til å gyve løs på en ny sesong med Team Veidekke Nord-Norge. Sammen skal vi gjøre hverandre gode!

🙂