Viking Challenge

Publisert 22.06.2015 | Ukategorisert

Tidligere i vår utfordret Eirik Mysen meg til å delta på et arrangement med navnet Viking Challenge. Som entusiast av en real kraftprøve sa jeg selvsagt ja, like dum var Aksel Rosenvinge som også blei lurt med.

Viking Challenge er et motbakkeløp som starter i sentrum av Rjukan og går i mål på Gaustatoppen. I løpet av 11km tar man seg opp 1600 høydemeter. Likevel må jeg ærlig innrømme at jeg tok for lett på oppgaven. Jeg undervurderte løpet fordi jeg forventet en relativt jevn stigning, og dermed ikke de alt for bratte bakkene. Jeg ble med andre ord vettskremt da vi etter en snaukilometer svingte opp i lia. Her ventet tre nye kilometer med gjennomsnittlig stigning på 25 prosent. Mysen var allerede forsvunnet med det lette steget sitt, og jeg så han ikke igjen før på toppen der han satt innpakket i en folieduk og klaget over kulda.

11637912_10207132299013818_376027260_n

Midtveis i løpet ventet et flatt parti på omkring fire kilometer, noe som kanskje høres behagelig ut. Tro om igjen… Jeg hadde som nevnt forventet jevn stigning til toppen, men ettersom det flate partiet strakk seg over en så lang distanse visste jeg at den avsluttende delen nødvendigvis måtte bli hard. Det var jo tross alt 700 høydemeter igjen til toppen. Jeg skal ærlig innrømme at motivasjonen var på bånn i det vi gikk inn i den avsluttende stigninga. Det skulle fort endre seg når vi passerte tregrensa og ryggen til Rosenvinge ble synlig bare noen få svinger oppe i lia. Jakten var i gang…

Den siste halvtimen skrives inn i treningsdagboka som den hardeste hittil i år, både fysisk og mentalt. Redningen var som sagt at jeg hadde Rosenvinge rett foran meg, men i tillegg hadde jeg nå oppdaget at beste kvinnelige deltaker var innen rekkevidde. Plutselig var målet å unngå tjeideng, noe jeg sjeldent klarer med løpeskoa på beina. Krampa var i ferd med å sette seg skikkelig i det vi løp inn i det siste «henget». Her var det snø de resterende 300 meterne frem til det etterlengta målet. I mitt eget hode gjorde jeg et forsøk på et rykk, selv om tilskuerne knapt la merke til noen fartsøkning. På et tidspunkt hørte jeg bare en dame le høylytt. Jeg karra meg i mål sekundet før Aksel, og omkring 20 sek før beste kvinne. Det føltes som seier 😉
Viking Challenge
En massiv treningsøkt er gjennomført, og alle gutta er enige om at dette var et sinnssykt kult arrangement. Mysen tok en 3. plass i eliteklassen, jeg og Rosenvinge plasserte oss på henholdsvis 9. og 10. For spesielt interesserte kan det nevnes at jeg hadde snittpuls på 169bpm i løpet at de 11,6 kilometerne.

Sender en stor takk til Sturla Mysen som lånte bort hytta på Gaustablikk og satser på mulig gjentakelse neste år!

Resultater: http://www.eqtiming.no/Result/?eventUID=7824

Skrevet av:

Sindre O. Palm

Født: 27.01.92

Født og oppvokst i Spydeberg, Østfold. Jeg har alltid vært glad i idrett, spesielt fotball og langrenn. Østfold er et snøfattig fylke, og når jeg fikk sjansen så flyttet jeg til Hovden og gikk videregående der. Som junior og førsteårs senior var jeg tilknyttet Hovden Skigymnas. Fra høsten 2011 til året 2014 var jeg bosatt i Lillehammer, hvor jeg fullført en Bachelor i økonomi og administrasjon. Jeg går nå inn i mitt tredje år som Veidekke-løper, og skal forhåpentligvis prestere bra til vinteren!

Takk for meg 😉