Samling i Skarsfjord

Publisert 17.08.2015 | Ukategorisert

Det er noen uker siden vi sist har latt høre fra oss. Fansen har grått, gaulet og tatt til enkelte krokodilletårer. Men endelig er vi tilbake for fullt!

Fra mandag til fredag har vi hatt sesongens fjerde samling. Denne gangen inviterte coach Roy Helge oss til hytta hans i idylliske Skarsfjord. Fra laget stilte Håkon, Martin, Eirik, Audun, Anna, Emilie og Lovise. Med oss hadde vi også Marit Robertsen og Maximiliam Bie fra Team SNN. Begge bød på godt humør og god matching.

Det hele startet med 8x6min i3 skate opp Finnvikdalen. Her fikk samtlige brynt seg på Finnvikdalens brutale høydemetre. Coach Larsen og Kristian Skogstad stod med laktatmåler på toppen – klar til å avsløre de av oss som ble litt for hissige på grøten. Samtlige fikk kjenne på Finnvikdalens nådeløse stigninger på kroppen. Samtidig kjente vi en merkelig tilfredsstillelse av å få åpnet samlinga med ei kvalitetsøkt på rulleski.

Like etter intervallen gikk turen over til Ringvassøya og Skarsfjord. Her hadde Roy Helge disket opp lapskaus til samtlige. En perfekt start på oppholdet.

På dag 2 våknet vi til strålende sol. En perfekt dag å ha 3t løp på. Planen var å bestige Svartvasstind. På toppen kunne vi nyte ei fantastisk utsikt over området. Men utsikta hadde sin pris, og turen ble omtrent en halvannen time lengre enn planlagt. Det fikk samtlige merke på den påfølgende styrkeøkta.

Da onsdagen kom stod testløp opp Bikkjeskittinden på planen. Løypa bestod av ca 3,2km, 450 høydemeter og overraskende lite hundeavføring i et teknisk utfordrende terreng. Løypa var faktisk så utfordrende at alle utenom Audun og Maximiliam sprang feil løype. Noen tapte mere enn andre på det, men likevel fikk alle ei bra hardøkt. Audun og Emilie var kjappest i henholdsvis herre- og dameklassen. Begge satt også en saftig løyperekord opp fjellet. På ettermiddagen hadde vi en rolig klassisktur. Flere av løperne merket kjøret og gikk småtomme på turen. Det gjorde at kyllingwoken like etterpå smakte ekstra godt.

På torsdag startet vi dagen med rulleski skate med innlagt hurtighet. Været var av den barbariske typen og alle løperne fikk noen ekstra hårstrå på kassa underveis. Sprintmester Solvang ble spurtkongen og satt resten av gutta i skammekroken. For å gjøre oss fortjent til fiskeburger seinere på dagen kommanderte Larsen oss ut på løp + styrke på 2.økta.

Samlingas siste økt ble gjennomført i Finnvikdalen. Her løpte vi 3t i det beste myrterrenget Tromsø har å by på. Audun påstod at samtlige klatret en plass på NM til vinteren på grunn av denne turen. Om vi ser bort fra at Martin fikk smakt litt grus på slutten av turen kunne samtlige dra hjem med et smil.

Funfacts fra samlinga:

– Håkon løp hele fjellturen på tirsdag (4,5 timer) på en shake og ei brødskive.

– Emilie mistet feltet og sprang seg vill to ganger i løpet av langturen på tirsdag. Det resulterte i at coach Roy Helge fikk den lengste turen av alle.

– Solvang gikk fire dager i strekk uten voks i håret.

Noen bilder:

Det var slettes ikke så værst å trene styrke på verandaen :-)

Litt finere utsikt og friskere luft enn man får på et treningsstudio 🙂

Fin utsikt på Svartvasstind

Fin utsikt på Svartvasstind

På søndag reiser vi til neste samling i Geilo. Her ser vi fram til å måle krefter mot rekruttlandslaget og resten av Team Veidekke-legene.

// Martin og Lovise

Skrevet av:

Martin Mikkelsen

Team: Team Veidekke Nord-Norge

Tidligere skihopper som blei for feit til å fly. Lever i dag det gode liv som geologistudent ved UiT og langrennsløper på Team Veidekke Nord-Norge.

Siste artikler fra Martin