Status August

Publisert 26.08.2015 | Ukategorisert

Det er snart 4 måneder siden sesongstart. Det innebærer ca 120 dager med fullt fokus på å bli bedre, og jobbing for å stjele sekunder fra konkurrentene. Iløpet av denne perioden har formen min, og forsåvidt også til resten av gjengen, vært gjennom både gode og dårlige perioder. Det er ufattelig lett og motiverende å være langrennsløper i de gode periodene, mens det i de dårlige periodene kan være hardt for psyken. Dersom en klarer beholde roen og troen på at det en gjør er riktig i disse periodene kommer en som regel seg styrket ut av det. Samtidig vil dårlige perioder kunne gi svar på hva som bør jobbes med framover, så det er viktig å ha alle følere ute slik at en vet hvor fokuset skal ligge i tiden fremover. Trenden i løpet av sommeren for samtlige løpere har vært positiv, så vi kan rapportere om stigende form og at vi har tatt viktige steg. Både i Toppidrettsveka og Blinkfestivalen har vi stilt løpere og under kan du se et knippe bilder og erfaringer fra dette.

 

Lysebotn opp –  Jeg, Mysen, Rosenvinge og Bonden leverte gode løp her. Selv perset jeg med 2 1/2 minutt, og til tross for at Mysen startet langt bak og gjorde en kraftkrevende innsats med iherdig staking forbi store deler av feltet, gikk han inn til en bra 24. plass og viste god form og kapasitet. Rosenvinge hadde stavtrøbbel, og drøye 300 høydemeter med bare en stav preget sluttiden.

Etter 15 km jaktstart

Etter 15 km jaktstart

 

15 km fellesstart Sandnes – Etter 15 runder viste jeg meg for første gang i TV-ruten og hadde en veldig bra opplevelse på oppløpet i rygg på Northug etter den 16. runden var gått. Det ble tilslutt 2. plass, og 7000 kroner tilført en ellers skranten lommebok.

 

Sprint fristil Sandnes – Rosenvinge gikk en bra prolog og røk i kvartfinalen. Selv gikk jeg i heat med Team Veidekke Vest sin drasterke  Gjøran Tefre, og gikk videre på Lucky Looser. Der endte ferden, og helgen i Sandnes for min del.

 

Lysebotn Opp

Lysebotn Opp

Fonna Opp – Både Mysen og jeg var godt fornøyd med personlig rekord, og at jeg måtte se meg slått med et knapt minutt av Nøtterøys svar på Mo Farah var vel ingen overraskelse.

Fellesstart Knyken – Det er sinnsykt hvor fort folk staker og går i rulleskiløype. Mysen gikk et godt løp og ble nr 21. Selv gikk jeg på meg mye syre i forsøket på å henge på klassisken og endte på 43. plass. Denne greit tunge opplevelsen har brent seg fast i minnet, og jeg har planer om å trene mye hurtighet staking framover.

Jaktstart Trondheim – Selv hadde jeg en stor opptur her. Gikk opp fra 46 plass til 17. plass sammenlagt, og er godt fornøyd med å ha dratt med meg 80 nye poeng i Norgescupen på rulleski. Nå er den over, og det ble tilslutt en 3. plass  bak Northug og Brandsdal.

 

SAMSUNG CSC

Hele Team Veidekke på Geilo

I skrivende stund spisser vi piggene og gjør oss klare for maks fart og trøkk på sprintøkt i rulleskiløypa med resten av Veidekke-lagene og rekruttlandslaget i morgen tidlig.

Skrevet av:

Sindre Hammerlund

Født: 18.02.92

Langrennsløper fra Asker som studerer Industriell Design ved NTNU parallelt med å trene for å bli en av landets beste skiløpere. Ble en del av Team Veidekke Oslofjord i mai 2015.