24 dager – 12 hardøkter

Publisert 15.09.2015 | Ukategorisert

2 uker av september har gått. Det er en uke til de fleste av oss skal på samling til Ramsau. Denne uken blir en rolig uke for meg, kun 1 hardøkt og ikke noe voldsomt timeantall. Er lenge siden jeg kan huske jeg hadde  1 hardøkt i uka.

Ca. fra midten av august til midten av september, hadde jeg 12 hardøkter på 24 dager.

IMG_20150820_211404

Stor stemning på Toppidrettsveka

Det hele startet med Toppidrettsveka, som startet 20.august. Formen der var opp og ned. Hadde sykdom i starten av august, så at formen svingte var ganske naturlig. Motbakkeløpet Fonna Opp var seigt, 2.30 bak Tønseth er mye! Klassisksprinten på kvelden  var jeg  6 tideler unna avansement. Nærmeste jeg har vært før har vært 3-4 sekunder, så dette var en opptur. På duathlon i Knyken dagen etterpå kom jeg inn til 21. plass som var helt greit. På siste dagen, i folkehavet i Trondheim, hadde jeg dessverre årets dårligste dag, og falt 20 plasser i sammendraget.

Neste hardøkt var 2 dager etterpå på Geilo, elghufs. Jeg var veldig spent på denne økta, og lurte på om det var riktig og ha intervall så kort etter en skikkelig ræva dag 2 dager i forkant. Heldigvis var formen bra, og jeg følte jeg fikk veldig mye ut av økta. Ting snur fort!

Elghufs på Geilo. Heldig med bildet ;)

Elghufs på Geilo. Heldig med bildet 😉

3 dager senere var det duket for sprintøkt. En ok dag, men med litt klønete gåing.

Etter et par hviledager inneholdt den påfølgende uka 3 hardøkter. Tirsdag-torsdag-søndag. Tirsdag hadde jeg i3 duathlon i Saupstad rulleskiløype. Torsdag løp jeg Klovneløpet,  et veldedighetsløp til inntekt for Sykehusklovnene på St. Olavs Hospital i Trondheim. Formen var på det jevne. Etter en sykt jevn spurt tapte jeg på målstreken mot Strindheim-klubbkameraten(løper for Strindheim Friidrett) Erlend Sørtveit. Bittert. På søndag hadde jeg en knalltøff “sprintintervall”. 10×2 min klassisk i rulleskiløype. En uvant økt. Med Lyn-løper og samboer Bendik Persch Andersen ble økta knallgod. Se opp for Bendik til vinteren!

ca. 1 minutt før målgang

ca. 1 minutt før målgang på Klovneløpet

Uken etter(altså uken som var nå), ble det enda flere konkurranser. Jeg kjørte en bolk med 3 hardøkter på 3 dager(torsdag-lørdag). Først 5000m på bane på torsdag, hvor jeg hadde planer om å perse fra løpet året før. Sånt gikk det ikke, etter litt for dårlig fart i feltet. Formen var litt som på Klovneløpet uka før, på det jevne.  Tiden ble 14.54,8, 6 sekunder bak pers. For tallknusere kan jeg avsløre at snittpulsen min på løpet i år var ca. 4 slag lavere enn da jeg løp på 14.49 året før. Altså ikke helt i samme slag.

Meg sammen med klubbkamerater i Strindheim(friidrett)

Meg sammen med klubbkamerater i Strindheim(friidrett)

Dagen etter, på fredagen, kjørte jeg og Hammerlund en økt skissert av Aabol(treneren). Det vil si 2×10 min i3, 3×6 min i4, og 3×2,5 min i5 med 2 innlagte spurter i dragene. En tøff økt hvor jeg og Hammerlund fikk matchet hverandre bra. Artig var det og. Men jeg begynte å bli sliten. Siste hardøkt i morgen!

IMG_20150912_221046

Ut fra start på Fjellenern

I denne altfor lange saken har vi kommet til den siste hardøkten. Motbakkeløpet Fjellenern i Oppdal. 8 km og 550 høydemeter. Litt samme følelse som 5000m-løpet, form på det jevne, men ikke noe mer. Endte på 2.plass med tiden 38.43, 3.48 bak den suverene vinneren Johan Bugge. Det må med at han er EM-mester i motbakkeløp i år, men skulle vært litt nærmere på en veldig god dag.

Sett i etterkant er jeg litt usikker på om jeg ville kjørt så mange hardøkter som jeg gjorde. Trente en del timer innimellom alle disse hardøktene, så totalbelastningen var ganske stor. Jeg vil si jeg hadde 10 dager på det jevne , 1 ræva dag og 1 bra dag. Jeg ville kanskje hatt større andel av dager med skikkelig god form hvis jeg hadde kuttet ned på antallet også. Om ikke annet har jeg  hvertfall blitt en erfaring rikere etter dette!

I tillegg var 5 av disse med joggesko på beina. I lys av Petter  Northug Jrs utspill etter Fonna Opp om at norske langrennsløpere trener feil, var det riktig at 5 av 12 hardøkter var med sko på beina? Får se til vinteren 😉

 

Prøver hvertfall å være fornuftig denne uka, for å lade batteriene til Ramsau. Følg med for oppdateringer da!

Facebook:  Team Veidekke Oslofjord

Instagram:  Team Veidekke Oslofjord

Instagram: Eirik Mysen

Skrevet av:

Eirik Mysen

Født: 06.06.93

Kommer fra den relativt snøfattige øya Nøtterøy rett ved Tønsberg i Vestfold.  I barndommen var det fotball og løping på sommeren, og ski på vinteren, før det etterhvert helte mer og mer mot ski på heltid.  Satser nå 100 % på ski, og ved siden av skisatsingen studerer jeg Kybernetikk og Robotikk (sivilingeniør) på NTNU på deltid.  Er også svak for løping, så tar med meg alt fra baneløp til motbakkeløp i barmarksesongen.  Sammen med Palm er undertegnede de mest “erfarne” Oslofjord-løperne. Satser på at fremgangen jeg har hatt i Oslofjord fortsetter i samme stil!