Team Veidekke Oslofjord i Kazakhstan

Publisert 01.09.2015 | Ukategorisert

Undertegnede og Eirik Mysen har i en lenger periode hatt kontakt med amatørskiløper Rene Khamitov fra Kazakhstan som med begrensede midler og økonomi reiser rundt i Europa og deltar på turrenn.

11206043_10153201204458299_7433270766416716440_n

Rene underveis i det 45km lange fjellmaratonet ikledd Veidekketrøye fra Bjørn Dæhlie

Rene har alltid hatt glede av å gå på ski, men har langt ifra de samme forholdene og utstyret som vi har her i Norge. Rene startet å gå på ski da han var 5 år og har siden den gang trent jevnlig, han fullførte blant annet Vasaloppet i 2012. I 2013 dekket jeg startkontigent til Birkebeinerrennet for Rene, men da ble dessverre rennet avlyst pga dårlig vær.

image

Rene underveis i et av mange turrenn han har fullført. Merk; Rosenvinge logo øverst på høyre lår 😉

 

 

Vi har gjennom årene som skiløpere opparbeidet oss mengder med sportsutstyr som vi ikke lenger bruker og har dermed sett på det som en gylden mulighet til å gi bort utstyr til løpere som har stor glede av å bruke utstyr vi ser på som en selvfølge å ha.
Eirik Mysen og jeg har derfor sendt over klær og utstyr fra Bjørn Dhælie (Veidekke og jr lag), Bliz briller og annet stash.

image

Styrketrening med Bjørn Dæhlie’s heldrakt

Rene Khamitov er ikke bare en ivrig skiløper, han har også startet et fotballag for barn i hjemstedet sitt Lake Baikal. Rene får tilsendt fotballutstyr som han gir videre til barna på laget, vi har blant annet sendt over fotballdrakter og sko som har blitt godt mottatt!

 

 

image

Rene sammen med et par av guttene fra laget Sport Foundation Olkhon football som får tilsendt fotballutstyr fra oss og mange andre. Her ikledd fotballtrøyer fra Mysen!

 

image

Rene avbildet i starten av fjellmaratonet Sky marathon Peak Cherskii

 

For et par uker siden deltok Rene på et 45km langt fjellmaraton hvor han ble nr 32 på tiden 6t20min!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rene etter fullført fjellmaraton med tøffe briller fra Bliz!

Rene etter fullført fjellmaraton med tøffe briller fra Bliz!

Vi ønsker Rene Khamitov lykke til videre med langrennsatsingen og håper han sprer skigleden videre til den kommende generasjonen skiløpere i Kazakhstan!

 

Skrevet av:

Aksel Rosenvinge

Team: Team Veidekke Oslofjord

Født: 03.09.95

Vokst opp på Nøtterøy med en aktiv familie og kort vei til skog, fotballbane, friidrettsbane og badestrand. Spilte mye fotball på sommerstid tidlig i tenårene, men valgte i 15 års alderen å fokusere 100% på langrenn.

Helt fra jeg startet med langrenn har jeg hatt faren min Erik Rosenvinge som trener, noe som fungerer bra og har resultert i topp nasjonale og internasjonale resultater.

Jeg er veldig fornøyd med å være en del av Oslofjord denne sesongen og tror vi kommer til å plassere oss høyt på resultatlistene til vinteren!