Ramsau og snart sesongstart

Publisert 29.10.2015 | Ukategorisert

Sesongstart er rett rundt hjørnet… 15 dager til det braker løs på Beitostølen. 15 dager til å gjøre de siste forberedelser. 15 dager til vi får svaret på jobben som har blitt lagt ned i vår, sommer og høst svart på hvitt. Ikke for å gjøre folk nervøse eller noe.

Vi på innlandet kom hjem fra en vellykket samling i høyden i Ramsau for en drøy uke siden. Første høydesamling for min del (det gjaldt også et par andre på laget). Foreløpig føles det ut som jeg har hatt godt utbytte av samlingen. Det var absolutt en opptur å få trene 12 dager i Mellom-Europa, få litt variasjon fra hverdagen hjemme og kjenne på det å gå på ski i høyden. Det ble gjennomført rolige førsteøkter på breen med god og jevnlig oppfølging på laktat, mens andreøktene og intervallene ble kjørt nede i lavlandet. Vi bodde også i høyden, på Türlwandhütte som ligger rett ved gondolen på ca 1700 moh. Derfor måtte vi være ekstra skjerpet når det gjaldt restitusjonstiltak; få i seg nok og riktig næring, nok væske, nok hvile osv. Vi fikk med andre ord virkelig kjenne på det å leve som 24-timers utøvere. Vi kjørte i alt 3 hardøkter. Første hardøkt ble kjørt på beina opp selveste slalåmbakken i Schladming, 7*7min og hele 1000 høydemetre skulle bestiges (verre var det for enkelte å bli fraktet ned igjen i bil med x antall serpentinsvinger, les: bilsyke innlandsrotter som ikke er vant med slike veier ned fra sånne store fjell). De to andre intervallene ble kjørt på rulleski, en kontrollert klassiskintervall i variert terreng fra Pichl og opp til Ramsau, og en knallhard skøyteintervall i rulleskiløypa.

Vi fant også på litt utenomsportslige aktiviteter i form av restaurantbesøk og gokart i Schladming en dag. Gokart med 9 stk med et konkurranseinstinkt over gjennomsnittet resulterte i et rotterace. Det ble med andre ord noen heftige kollisjoner i høy fart (heldigvis ble ingen skadet), mens andre igjen ble bilsyke. Moro hadde vi det hvert fall! Fornøyde med samlinga vendte de fleste av oss snuten hjemover, mens 3 på laget dro videre på egen samling til Val Senales for å få 10 ekstra dager i tynn luft.
Det nærmer seg allerede nok en ny samling. På mandag samles vi igjen på Skeikampen – vårt lokale treningseldorado. Der skal vi gjøre den siste finpussen før sesongen straks er i gang… Sees på Beito!

// Marthe.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Jentene i fine omgivelser oppe på breen.

ramsau5

Fine rulleskiforhold nede i Ramsau.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Dachstein Gletscher, 2700 moh.

 

Skrevet av:

Marthe Bjørnsgaard

Team: Team Veidekke Innlandet

Født: 06.05.1993

Født og oppvokst på Lillehammer i en idrettsglad familie med egen mor som skitrener fra jeg var 8 til 14. Drev lenge allsidig med både turn, fotball, friidrett og sykkel før langrenn ble hovedidrett da jeg ble junior. Glad for å få være en del av Team Veidekke Innlandet, og gleder meg til en ny sesong.