Da er vi igang

Publisert 24.11.2015 | Ukategorisert

Dei siste dagane har mø vøre på Skeikampen, og tenkte eg skulle fortsette der Magni slapp.

Men fyst vil eg si nokon ord om kvartfinala mi på Beitostølen. Der skulle eg møte prologvinner, lagkamerat og kompis Emil Nyeng, og sjølvaste Petter Northug. Staka meg gjennom prologen, kjente fort at det var tungt, så bestemmte meg for å prøve ski med feste og syns det kjentes bra ut. Venta lenge med å ta det avgjørande valget, men bestemmte meg ca 30min før start for å gå med feste og tenkte eg skulle by opp til fest på heimebane.

Heatet vart istand som et vorspil uten musikk, snacks og damo. Hadde rett og slett ikkje sjangs og angra med en gang på valget om feste. Det eneste som var imponerane var måtin Petter gjekk frå skitupane mine i siste bakke og til seier i heatet! Sjeldnare har vel eit slekt valg plaget meg lengre, satt hele kvelden og tenkte på kvifor eg feiga ut å gikk over på festevoks. Kor blei det tå de ballane jeg som regel står og klør på?

Beitostølen  20151115. Prolog sprint. Emil Nyeng vant herrenes prolog Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Beitostølen 20151115.
Prolog sprint. Emil Nyeng vant herrenes prolog
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Skuffelsen la seg sammen med nokon rolige daga før mø skulle treffast på Skeikampen, Samling vart avslutta me skitesting og sprintøkt. Oppmøte på sprintøkta var upåklagelig spesielt med tanke på at kvikksølve hadde krypet langt ned på blåsida, heile 8 gutta og 11 jento. Det var ikkje berre farten i løypa som imponerte, Og ein må bli sitert på: ” Med disse 11 damene i skidress, burdde det vert 18 årsgrense i nederste del av lysløypa på Skeikampen ein søndagsmorgen”.

Trøkket var på topp og samlinga ble avslutta med stil.

DSC_0166

Mø gir gass og er klare for Gålå.

DSC_0214

Skrevet av:

Eivind Bakkene

Født: 09.04.90

Oppvokst på et småbruk i Skammestein, som reinseier son ble det mange lange turer i fjellet allerede i oppveksten. Var veldig allsidig i ungdomstiden, men valget falt til slutt på langrenn. Går for klubben i mitt hjerte Øystre Slidre il.