Samling på Skeikampen!

Publisert 19.11.2015 | Samling

Sesongåpningen på Beitostølen er over og gjengen er nå samlet på Skeikampen for samling nr 10 hittil i år, før det bærer av gårde mot Gålå for Norgescup 1 og 2 neste helg. Alle har klart å holde seg friske og raske etter at sesongen ble “staket i gang” for full maskin sist helg og nå skal vi lade batterien oppe på Skeikampen resort fram til førstkommende søndag. Her oppe får vi servert skikkelig god mat til både lunsj og middag, og med skiløyper like utenfor hytteveggen, spa lett tilgjengelig for optimal restitusjon, gode senger og god tid mellom øktene, har vi ingen ting å klage på. Spesielt ikke når team mate Mari S.Gussiås disket opp med hjemmelaget oreo kake som ble servert til ære for Mari Eides fødselsdag onsdag 18.november, samme dag som vi ankom Skeikampen. På smaken å dømme var kaken laget av 100% kjærlighet (pluss en dæsj oreokjeks, sjokolademousse, sjokoladebiter, krem og sukker også da…) – nå vet vi at Gussiås kan å bake, så heretter er hun fast ansatt kakekokk på teamet. Ja takk, vi spiser gjerne din kake på neste samling også, Mari! 😀

Takket være bursdagsfeiringa i går var alle karbohydratlagre fulle i dag, og vi var alle fit for fight og klare for skiathlon intervall på 1.økta. Gradstokken viste -8, lufta var kald og snøen knirket. Litt trått med andre ord, hvis man skal si det på “skiløperspråket”. Vi gikk et stykke innover før vi kjørte 4x10min kontrollert terskelintervall, med skibytte midtveis på alle fire dragene, og to-tre min pause mellom dragene. Da fikk vi gått godt teknisk på ski og drillet litt skibytte til neste helgs skiathlon på Gålå. Det ble litt kluss og duss med ski og staver på første skibytte for noen av jentene, men når vi fikk gått oss inn i intervallen ble det bedre. Vi var også så heldige å ha med oss Gjøran Tefre fra Team Veidekke Vest og Mattis Stenshagen fra NSF juniorlag i dag – takk for god matching gutta! Sjefen stilte selvsagt opp med videokamera, så nå blir det nøye gransking av tekniske detaljer og forhåpentligvis nye oppgaver å øve på. Det liker vi 🙂

I kveld er det lagt opp til en lett restitusjonsøkt i intensitetssone “Gøy”. Det lukter skileik – hurra! En blir aldri for gammel til å leke, så det gleder vi oss til. Senere på samlingen er det lagt opp til skitesting på lørdag dersom forholdene er gode nok for å få testet kalde konkurranseski, og på søndag skal vi kjøre sprintøkt. Da kan vi regne med spisse albuer og trøkk i frasparket da! Ellers denne samlinga er planen å slappe godt av, spise mye god mat (dessverre ble oreokaka spist opp i gårkveld…), og trene fornuftig for å komme oss i form til Norgescupen neste helg.

Føret er veldig bra her oppe på Skeikampen, så vi anbefaler alle og enhver til å ta turen oppom! Natursnø så langt øyet kan se, i tillegg til at det jobbes på spreng med å få til tilstrekkelig med snø i skianlegget slik at også slalåmbakken kan åpne 🙂

12093619_363460653846028_2115221780_n

Eirik aka “Sverdrup”. Foto: Thea aka “Krokanrull”

//Magni

Skrevet av:

Magni Smedås

Team: Team Veidekke Innlandet

Født: 17.06.95

24 år gammel fra Dalsbygda, Os i Østerdalen. Gikk tidligere for hjemklubben IL Nansen, men flyttet til Lillehammer i 2017 og går nå for Lillehammer Skiklub. Ved siden av satsingen så studerer jeg master i idrett ved Høgskolen Innlandet. Trives godt med å være aktiv ute i naturen og sosial med venner. Dette er mitt tredje år på Team Veidekke Innlandet og jeg gleder meg veldig til å ta nye steg sammen med denne fantastiske gjengen! 🙂

Mine personlige samarbeidspartnere er:
Ramlos AS
Os kommune
Infonett Røros
Dalsbygda Handel BA
Tolga bil og landbruksverksted
Aktiviteten treningssenter
Funksjonell mat
Idrett uten alkohol