Våre hemmelige triks når vinteren lar vente på seg

Publisert 05.11.2015 | SamlingTips og triks

WTF?? 1. november er passert, det er 5 varmegrader Yr.no ser slik ut:

-og det er ikke snø hverken her eller der. Hva skal man gjøre da??? Lete seg grønn etter snø? Lage sin egen? Fly til Svalbard?? Joda, en og annen stripe med så där kvalitet er det jo. Her kommer vår svært så hemmelige liste med 5 triks:

1) Sjekk yr.no og forholdene på Webkameraene på Skeikampen! Det er jo i alle fall greit å følge med. Det kan jo hende at tallene blir blå snart.

Dette er bare en teaser. Sånn var det i fjor, og det blir nok sånn i år også... -til slutt.

Dette er bare en teaser. Sånn var det i fjor, og det blir nok sånn i år også… -til slutt.

2) Fortsatt ikke snø nei? Da bruker du 0,5 sekunder på å synes at det er kjipt og setter du av resten av dagen til å planlegge og gjennomføre FANTASTISK barmarkstrening. Norges mest suksessrike fotballtrener Nils Arne Eggen hadde en policy på at i Rosenborg var det ikke lov å sutre i mer enn ett sekund av gangen. Den tankegangen er for lengst adoptert av undertegnede! 🙂

Etter at vi kom hjem fra Ramsau og Val Senales har vi ikke hatt én eneste dag med dårlige treningsforhold. Lillehammer som pleier å være “plaget” av rim på asfalten og fastfryste blader på denne tiden, er i år fantastisk bra. Og på Skeikampen (vårt andre hjem) er det helt vidunderlige forhold. Se bare her, vi har til og med lurt med oss ei fra TVNN. Hun blir nok farlig god til vinteren. 🙂cats3) Kos deg litt med å tenke på de mange som stresser rundt for å finne snø, og ikke får sove om natten. På ingen måte blir vi dårligere skiløpere av en og annen nesestyver rent værmessig. Vi har nok veldig godt av å bruke hodet til å tenke alternativt, men bekymre oss? Nei, ikke vi! 🙂 Vi vet jo det av erfaring, at dersom det ikke er ok å trene på snø på Skei, så er det VELDIG lite sannsynlig at andre steder er noe særlig bedre.

Just for the record: Det er dette vi drømmer om. Panserspor, masse snø og sol på Skeikampen :-)

Just for the record: Det er dette vi drømmer om. Panserspor, masse snø og sol på Skeikampen 🙂

4) Visualiser og være til stede i treningen. Går du på rulleski, hvordan kan du se for deg at du egentlig har snø under beina?

Mari på årets beste intervalløkt?

En fandeninvolsk Mari på årets beste intervalløkt?

5) Slapp av! Vi vet å kose oss på Skeikampen i alle fall. Spa-avdelingen får jevnlige besøk, maten er digg og det var jo her gutta fikk ballen i bøtta! Sånt gir gode vibber, hvilepuls og mestringsfølelse.

Klikk her så skjønner du hva vi mener!!

Fortsatt god høst!

 

Skrevet av:

Eivind Warlo

Født: 21.05.83

Utdannet fra Norges Idrettshøgskole. Fullførte mitt Masterstudium der i 2008. Har 15 års trenererfaring fra 8-årsklassen og opp til senior elite. Medlem av Kjelsås IL, og har praktisert trenergjerningen i Kjelsås Langrenn fra 2004 til 2012. Opprinnelig Brandbugutt. Var aktiv skiløper i barne- og juniorårene.