Skandinavisk Cup

Publisert 15.12.2015 | Ukategorisert

Nå er vi ferdige med første runden av Skandinavisk Cup og sitter på flyet på vei til Helsingfors før turen går videre til Oslo. Vi har altså vært i Finland på et lite sted som heter Vuokatti.

Vi reiste fra Oslo tidlig onsdag morgen og var fremme i Vuokatti relativt tidlig, så de fleste av utøverne valgte å teste løypene allerede da. Det var fine og ganske flate løyper med gode snøforhold. På torsdagen stod skitesting og konkurranseforbredelser på programmet.

Eirik på klassiskløpet

Eirik på klassiskløpet

På fredag stod 10- og 15 km klassisk for tur. For jentene sin del var det ingen stor dag. Emilie hadde en litt tung dag og Inger synes selv at hun gikk et helt greit løp. Undertegnede kunne konstantere at formen er et stykke unna etter en sykdomsperiode. Derimot gikk det unna med guttene. Eirik og Johan klinket til å ble henholdvis nummer 4 og 5, mens Sindre Hammerlund gikk inn til en 19. plass. Gutta selv mente at dette ikke var noen toppdag, så det blir utrolig spennende å følge dem utover sesongen. Senere denne dagen var mange av utøverne på skitest og gjennomgang av løype før morgendagens sprint.

Lørdag var det klart for sprint. På herresiden ble det en virkelig spennende sprint, med en prolog hvor det skilte 3,80 sekunder mellom nummer 1 og nummer 30. Vidre fra denne jevne prologen fikk vi Sindre Palm og Sindre Hammerlund. Sindre H røk i kvartfinalen og ble nummer 29, mens Sindre P kom til semifinalen og ble nummer 9. Begge var godt fornøyde med dagens prestasjoner.

Karianne på skøytinga

Karianne på skøytinga

Søndag og siste konkurransedag før hjemreise var det 10- og 15 km skøyting som stod for tur. Her viste gutta igjen hva som bor i dem og Eirik gikk inn til en 8 plass, Johan 12, Sindre H 16 og Sindre P 60. Alle fire imponerte i dag igjen og var godt fornøyd med dagens løp, og spesielt helgen sett under ett. Må gi en stor takk til smørerne våre Trond og Willy som har gjort en fantastisk jobb og sørget for at vi har hatt supre ski hele helgen.

Alt i alt var dette en veldig bra helg for gutta på teamet, mens jentene som skuffet noe lot seg imponere og inspirere over guttas prestasjoner. Nå er vi klare for en juleferie bestående av mye trening og kos, før vi igjen er klare for Skandinavisk Cup i Östersund like etter nyttår. Det som står øverst på ønskelisten i år er å finne formen.

Skrevet av:

Karianne Jevne

Team: Team Veidekke Oslofjord

Født og oppvokst i Holmenkollen i Oslo, og representerer IL Heming. Har alltid likt å konkurrere og drevet med langrenn og fotball  siden jeg var liten, men de siste årene har jeg konsentrert meg om langrenn. Fra høsten av skal jeg studere økonomi på høyskolen i Oslo, og ser frem til å satse videre og utvikle meg  som skiløper sammen med gjengen på Team Veidekke Oslofjord!