Sofatrenerblogg

Publisert 05.12.2015 | Ukategorisert

Lørdag 5. desember 09:33 – Om en liten halvtime skal Marthe ut og debutere i verdenscup i distanserenn. Hun har en start i verdenscup fra Drammen i år, men dette er noe helt annet! På hjemmebane (bokstavelig talt), med venner og kjente ved løypa, i ganske god form og helt i starten av det som kommer til å bli hennes beste sesong noen sinne. Litt senere skal også Emil kastes ut til ulvene og få sin verdenscupdebut på distanserenn, også han er i god form. Jeg gleder meg som en unge og kjenner at jeg er skikkelig gladspent, det er ikke bare utøverne på TVI som legger sjela si i det de driver med. Det viktigste for meg i dag er uansett at de to får gode skiopplevelser. Da gjelder alt som skjer fra de kommer til stadion og treffer smørerne Erik, Kai og Per Morten, og helt til de er vel hjemme igjen fra stadion senere i dag. Går det bra vanker det også stafettetapper i morgen. Men her sitter altså jeg og kan ikke bidra med annet enn gode tanker og en og annen telefonsamtale og smser. På onsdag kveld kjente jeg at ting ikke var helt som de skulle og overskuddet gikk rett i bøtta etter første treningsøkt på Skeikampen. Jeg er rett og slett forkjølet igjen. For noe dritt!!! 🙁 Det er nå en gang slik at dersom du er trener er du så tett på løperne at du skal ha de samme kjørereglene som du gir løperne. Så da sitter jeg altså her..12298775_420041581535317_2051417124_n

10:00 – Alt er i gang. Emil har vært på tråden for å diskutere skivalg. Vi går for det nye 016-paret i skate og så har vi luket ut 684 i klassisk til fordel for enten 573 eller 452. Jeg speider etter Marthe, og hun henger foreløpig med, dog i bakre rekker som jo er forventet. Jeg tenker at jeg håper hun klarer å holde skuldrene lave og til en viss grad nyte det hun er med på, for det blir jo ikke siste gang! 🙂 Jeg ser på trenerne som heier og tenker at det skulle jeg vært og backet mine to. -Tenker videre at den WC-løypa på Lillehammer er brutalt hard, og ser hvor utrolig godt Therese J klarer å gå i diagonalgang. Det er det mye motor!!

10:20 – Jentene begynner å nærme seg skibytte og det er 1 minutt ned til 8. plassen. Jeg blir bare mer og mer sikker på hva jeg mener om dagens løype og kvinnelangrenn. Stakediskusjonen i herrelangrenn er delvis uinteressant i forhold til det jeg tenker på nå. Det er uansett alltid viktigst å fokusere på å bli den beste utgaven av seg selv, men det kan jeg skrive om en annen dag. Nå er det dagen i dag og Marthe som er i fokus!!! Marthe klarer seg veldig bra og kommer inn til skibytte likt med TVT-løper Anne Kjersti Kalvaa. Dette er et godt utgangspunkt for samarbeid gjennom skøytedelen, for Anne Kjersti er en veldig god skøyter! 😀

10:35 – Therese leder nå med 1:09 på nummer 2 i løpet Heidi Weng. Marthe har gått seg opp en plass, selvom Anne Kjersti har forsvunnet framover. Jeg håper at hun klarer å ha en god indre dialog og fortsette å klare å pushe, dette er den beste treningen hun kan få, og en O2-økt av dimensjoner! Nå er det svenske Maria Nordström som skal nedkjempes. Marthe går for topp 50 i verden, det er jo egentlig helt rått! 😀 Marthe går over mål til en 51. plass. Håper hun har hatt en god opplevelse på hjemmebane! Spent på telefonsamtalen etterpå! Nå er det snart klart for gutta, og kaffekoppen må ha påfyll 😉20151205_111914

11:25 – Gutta er i gang og Emil har forsert over 10 plasser på de første 800 meterne. Han er god i felt og åpner offensivt, det er moro å følge med på! 😀 Hilsen spent trener i sofaen!

11:40 – Feltet har sprukket opp helt og O2-rottene måker på! Fredrik Aukland kommenterer at unge håpefulle bare må kaste stavene og øve på diagonalgang uten staver for å komme på samme tekniske nivå som Tønseth og Sundby. Det utspillet støtter jeg fullt ut! Emil ser dessverre ut til å være på smellen allerede etter 6 kilometer. Tenker at han kanskje bør begynne å fokusere på coc i Vuokatti neste helg. Tross alt 24 km til mål… Og rennene der er faktisk viktigere nå. Men Emil pleier jo ikke å bryte renn, og det er ingen ønskesituasjon det heller akkurat.

11:45 – Melding fra pappa Per Morten Nyeng; Emil er helt ferdig. Jeg prøver å formidle at jeg vil han skal stå av, vi gir heller fullt fokus på skandinavisk cup fremfor å bli nummer 70+. Jeg tar en telefon til PM for å få gitt klar beskjed til Emil.

11:58 – Lar meg inspirere av en anne Emil, herr Iversen gjør så langt et fantomløp og kan være med å kjempe om pallen faktisk. Det hadde jeg ikke trodd for ti år siden 😉 Samtidig ser det ut til at vår Emil har hørt på treneren sin, og passerer ikke på 13,5km.

12:00 – Fullt fokus nå på de neste rennene i Finland. Jeg har trua!! Refokusering og nye oppgaver er vel det jeg er best på som trener. Nå må det jobbes ordentlig!

Snakkes!! 🙂

Skrevet av:

Eivind Warlo

Født: 21.05.83

Utdannet fra Norges Idrettshøgskole. Fullførte mitt Masterstudium der i 2008. Har 15 års trenererfaring fra 8-årsklassen og opp til senior elite. Medlem av Kjelsås IL, og har praktisert trenergjerningen i Kjelsås Langrenn fra 2004 til 2012. Opprinnelig Brandbugutt. Var aktiv skiløper i barne- og juniorårene.