NM-suksess

Publisert 04.02.2016 | Ukategorisert

Vi har kommet godt inn i sesongen, og det er på tide med en liten oppsummering av den siste tiden. Forrige uke var gjengen samlet i Tromsø for å ta del i årets store høydepunkt, NM på ski! Dette skulle vise seg å bli en stor sportslig opptur for Team Veidekke Innlandet. Det hele startet allerede på torsdag med 10 km klassisk for jentene og 15 km klassisk for guttene. På startstreken for jentene sto Magni, Marthe, Thea og Mari E. Jeg sto over for å spare meg til de tre siste NM-øvelsene. Magni var først ut av våre og ble til slutt nummer 22. De tre andre løperne gikk kanskje sine beste løp for sesongen, og det ble en nervepirrende avslutning for oss som fulgte med på TV-skjermen. Til slutt ble det SØLV til Mari E og BRONSE til Thea. Som om ikke det var nok, fulgte Marthe på en 5.plass, bare 0,8 sekunder bak bronsen. Med så flinke lagvenninner er det ikke rart at jeg felte noen gledestårer der jeg lå i senga. Dette ga meg mye inspirasjon for de neste NM-øvelsene. På guttesiden gikk Eirik et meget godt klassiskrenn og ble nummer 15. Even og Eivind ble hhv. nr. 47 og 60.

Pallen på torsdagens 10 km klassisk.

Pallen på torsdagens 10 km klassisk.

På fredag sto et av sesongens store høydepunkt for undertegnede på programmet, nemlig NM-sprint skøyting. Dette var på papiret kanskje den beste øvelsen for laget. Med mye inspirasjon fra mine lagvenninner i hodet, gikk jeg min beste prolog noensinne og hadde den 4.beste tiden der. De andre jentene fulgte med 9., 10., 13. og  25.plass. Vi fikk altså med oss alle fem jentene videre fra prologen. Marthe og Magni røk i kvartfinalen og ble til slutt nummer 17 og 27. Jeg røk i min semifinale, og ble til slutt nummer 10. Etter mye stang ut i sprintene tidligere i sesongen, var dette en stor opptur for meg. De to medaljevinnerne fra torsdagens distanserenn tok seg helt til finalen. Der var Mari E kun et par cm unna en ny medalje, og ble nummer 4. Thea ble nummer 6. På guttesiden hadde vi to til start. Even gikk på trynet i prologen og tok seg dermed ikke videre. Eivind ble nummer 22 i prologen, og ble til slutt nummer 20.

12593817_966926873374089_1743589308499289540_o

Mari G og Thea undervegs i semifinalen. Foto: Eirik Lund Røer, Skisport

På lørdag ventet 15 km for jentene og 30 km for guttene, begge med skibytte. Thea og Mari E sto over, og vi hadde dermed tre jenter på start. Marthe gikk et veldig bra løp, og lå lenge an til å kunne kjempe om 4.plassen. Etter et langt løp der hun lenge gikk og dro på sitt felt gikk hun inn til en bra 10.plass, ikke mange sekunder fra 4.plassen. Magni ble nummer 16 og Mari G ble nummer 19. På guttesiden hadde vi Eirik, Eivind og Even til start. Eirik gikk igjen et bra løp etter en veldig bra klassiskdel, og ble til slutt nummer 19. Even ble nummer 36 og Eivind ble 49.

Eirik undervegs på sin 30 km. Foto: Eirik Lund Røer, Skisport

Eirik undervegs på sin 30 km. Foto: Eirik Lund Røer, Skisport

På søndagens stafett stilte fire av teamets løpere. Mari G og Marthe gikk hver sin etappe for Lillehammer Skiklubs førstelag. Marthe hadde håpløse ski på sin førsteetappe, men etter en god etappe av Mari G og en råsterk avslutning av Barbro Kvåle ble det bronse. Mari E gikk førsteetappen på Øystre Slidre IL, og vekslet som nummer 3. De ble til slutt nummer 5. Even gikk en bra sisteetappe på Lillehammer Skiklubs andrelag.

NM-bronse til Lillehammer Skiklub med Marthe, Mari G og Barbro på laget.

NM-bronse til Lillehammer Skiklub med Marthe, Mari G og Barbro på laget.

Vi kan dermed se tilbake på et meget suksessfullt norgesmesterskap, og tar med oss to individuelle medaljer og to stafettmedaljer til løperne på teamet. Denne suksessen førte til at fire av jentene, Mari E, Marthe, Thea og Mari G, fikk sjansen til å prøve seg i WC-sprinten i Drammen. For min del ble det ingen god verdenscupdebut med en sliten kropp og fall, men Mari E viser igjen hvilket høyt nivå hun er på, og ble til slutt nummer 9! På lørdag venter 5-mila i Holmenkollen hvor vi har førsteårssenior og WC-debutant Eirik til start. I 3-mila for jentene på søndag har vi Mari E, Marthe og Thea til start. Følg med på NRK for å se våre fire løpere, og mange andre Veidekke-løpere til start.

Nå gleder jeg meg til å ta fatt på resten av sesongen!

 

Skrevet av:

Mari Støen Gussiås

Født: 14.02.94

Født på Kongsvinger og oppvokst i Molde. Har vært veldig aktiv gjennom oppveksten, og har blant annet drevet med fotball, orientering og skiskyting. Jeg flyttet til Lillehammer da jeg var 16 år for å begynne på skiskytterlinja på NTG. Etter videregående la jeg børsa på hylla, og har siden den gang satset fullt på langrenn. Ved siden av satsingen studerer jeg økonomi på Høgskolen i Lillehammer, og blir ferdig med bachelorgrad der i løpet av året.