5-mila

Publisert 08.02.2016 | Renn

Lørdag var det verdenscup i Holmenkollen, 50 km i knalltøffe løyper. Eirik, Sindre H og jeg var alle tatt ut til å representere Norge. For Hammelund og Mysen ville dette bli deres wc-debut. Selv var ambisjonene å ta mine første poeng, altså topp 30. Etter NM har tiden stort sett blitt brukt til restitusjon og noen lette økter for å holde kroppen i gang. Fredag var det løypegjennomgang og vi kjørte noen korte drag. Opp mot Frognerseteren hadde allerede teltene kommet opp og bålrøyken begynt å sive inn i løypa.12446109_205515993134666_1667109347_n

Vi våknet, spiste frokost og reiste til stadion. Været og føret hadde forandret seg mye over natta. Trond og Willy hadde som vanlig kontroll på ski og smurning. Eirik var derimot ikke helt i form og valgte å trekke seg. Det var nok et klokt valg med tanke på hva som kommer de neste månedene. Hammelund og jeg gjorde de siste forberedelse og kom oss ned til start.

Det ble satt stor fart fra første meter. Da vi nærmet oss Frognerseteren hadde det allerede blitt strekk i feltet og skulle man henge med var det bare å trykke til. Det var ikke til å unngå å ta til seg stemningen langs løypa. Utrolig med folk, tatt været i betraktning. Den neste mila gikk fort. Løpet satt seg først rundt 16-17km, jeg lå i en større gruppe som jaget bak teten. Selv om det gikk fort, hadde jeg en god følelse. Jeg begynte å nærme meg mine første verdenscup poeng, og ved tredje og fjerde runding var kroppen fortsatt fresh. Etter bytte av ski for siste gang lå jeg langt fremme i feltet som kjempet som 6. plassen. Beina hadde begynt å merke kjøret, og på Frognerseteren for nest siste gang hang jeg i strikken for å være med gruppa. Jeg klarte å hente meg inn ned mot stadion, og lå godt plassert ut på den siste runden. Opp Styggdalen var det derimot slutt. Null kraft i beina, gjorde at jeg måtte slippe. Publikum langs løypa hjalp meg til toppen. Jeg hadde 17. plassen og prøvde å jage ned mot stadion og rundt kapell-skogen. En russer passerte meg på de siste kilometerne. Jeg kom inn til en 18. plass, veldig fornøyd med resultatet. Enda bedre var det å komme til mål! Sindre kom i mål som nummer 42, en hederlig prestasjon i debuten.

wc1Takk til smørere, coach/altmuligmann Aabol og Sindre P som bidro strekt i service-apparatet.

Nå venter noen rolige dager, før nye runder venter.

Skrevet av:

Johan Hoel

Født: 17.12.94

Oppvokst i Sørum på Romerike. Gikk mine ungdomsår i Frogner, før jeg meldte overgang til Åsen da jeg ble junior. Tidligere junior- og rekruttforbundslag. 15/16-  sesongen blir min første i Team Veidekke Oslofjord, har stor tro på hele gjengen!