NM vel blåst, folkefest neste!

Publisert 04.02.2016 | Renn

 

Det viktigste først: Johan, Sindre og undertegnede skal få oppleve en folkefest på lørdag! Alle tre Oslofjord-løperne er tatt ut til 5-mila i Kollen (World Cup). Vi skal være offensive og prøve å markere oss, følg med!

La oss gå tilbake litt i tid. Jeg valgte en “safe” løsning i Østersund ved å kun gå 15 km på fredag. Det var veldig kaldt (rundt 20 minus) alle dager, og jeg fant ut at hvis jeg ble syk etter Østersund, ville det være veldig vanskelig å komme i form til NM og dermed klare å kvalifisere seg til WC. Det var et vanskelig valg, hadde veldig lyst til å gå flere enn ett renn, men føler i ettertid at det var et riktig valg.

Ukene mellom Østersund og NM, som vi kan kalle “NM-oppkjøringa”, gikk egentlig knirkefritt. De 2-3 siste hardøktene følte jeg meg skikkelig “på”, og følte at nå kommer den virkelig rå formen til NM.

Første distanse i NM var 15 km. Jeg var selvfølgelig nervøs, men egentlig ikke noe mer enn før, gledet meg til å gå rennet. Fire min. før start ble jeg intervuet av NRK om studiet mitt Kybernetikk og Robotikk på NTNU. Ble en morsom affære, NRK-reporteren hadde forberedt seg skikkelig og langet ut om roboter og fartøy uten pilot osv. Jeg svarte etter beste evne, og jeg tror at intervjuet i alle fall var underholdende å se på om ikke annet 😉

12695090_10156504229735134_1905825631_o

Underveis på 15-kilometeren. Foto: Eirik Lund Røer/Skisport

 

Skal innrømme at jeg tenkte litt på intervjuet de første kilometerne, “herregud nå sa jeg mye rart”, var noe av det jeg tenkte. Men jeg synes åpningen var bra, og var nr. 7 da alle hadde passert på 1,8 km. Men etter det merket jeg at jeg ikke klarte å holde oppe trykket. Jeg falt jevnt nedover på listene. Kom inn som nr. 25, og det var naturlig nok skuffende med tanke på tidligere klassiskrenn denne sesongen. Denne dagen var jeg rett og slett ikke i form, men sånn er det noen ganger.

Jeg visste at hvis jeg  skulle komme meg til World Cup, måtte jeg vise form på lørdagen. Jeg var faktisk veldig avslappet før rennet og på renndagen, og tenkte at “formen er som den er, ikke bruk energi på å tenke på formen”.

Jeg fikk en bra start ut på 3-mila,  og etter halvgått klassiskløp var jeg en av 8-9 løpere i en tegruppe. Merka at jeg hadde noen helt andre bein enn på torsdagen. Lå i en periode som nummer 2. Det var gøy det, og måtte jobbe med meg litt selv og fokusere på hvert tak istedenfor å tenke på at jeg lå såpass langt framme 😉 Jeg visste at det kom 15 km skøyting hvor jeg kanskje ikke er like sterk, så jeg prøvde å ha litt is i magen, og var aldri oppe og dro.

Underveis på skøytedelen med en hengesterk Gunnulfsen ;) Foto: Eirik Lund Røer/Skisport

Underveis på skøytedelen med en hengesterk Gunnulfsen 😉 Foto: Eirik Lund Røer/Skisport

På selve skibytte skilte det litt, men til meg å være var det et bra skibytte, og jeg gikk vel ut av båsen midt i gruppa. Men det ble kjørt hardt rett etter skibytte, og jeg var ikke sterk nok henge på de fremste. Resten av løpet lå jeg og Gunnulfsen (som hang på meg hele veien) litt bak teten, og i tillegg kom de sterke skøyterne Simen Kruger og PK-Nygård opp og forbi oss. Tapte til slutt spurten om 9. plassen mot Gunnulfsen. Vet at jeg har en stor jobb å gjøre til neste år for å forbedre spurten på slutten av renn, men det er en jobb jeg gleder meg til #veienermålet 😉

Med 10.plassen var jeg ganske sikker på at det ble uttak, men det var utrolig stort å få beskjeden om at jeg var en av de utvalgte til å gå World Cup for Norge. Formen har vært veldig bra i dagene etter NM, så jeg har faktisk veldig trua på å gjøre mitt beste skirenn noensinne på lørdag!

 

 

Skrevet av:

Eirik Mysen

Født: 06.06.93

Kommer fra den relativt snøfattige øya Nøtterøy rett ved Tønsberg i Vestfold.  I barndommen var det fotball og løping på sommeren, og ski på vinteren, før det etterhvert helte mer og mer mot ski på heltid.  Satser nå 100 % på ski, og ved siden av skisatsingen studerer jeg Kybernetikk og Robotikk (sivilingeniør) på NTNU på deltid.  Er også svak for løping, så tar med meg alt fra baneløp til motbakkeløp i barmarksesongen.  Sammen med Palm er undertegnede de mest “erfarne” Oslofjord-løperne. Satser på at fremgangen jeg har hatt i Oslofjord fortsetter i samme stil!