Minitour og avslutning Skandinavisk cup

Publisert 18.03.2016 | Ukategorisert

Da var tredje og siste helg av Skandinavisk cup gjennomført. Denne gangen gikk turen til Otepää i Estland. I løpet av helga gikk vi tre renn som alle inngikk i en minitour. Fredag var det skøytesprint på programmet. Palm startet dagen bra med 6. plass i prologen og var dermed kvalifisert for kvartfinale. Resten av teamet avsluttet dagen etter en tett prolog. Da var det bare å gå de 2 minuttene det var tilbake på hotellet, og følge med på resten av sprinten derifra. Palm virket sterk hele dagen og kom seg til finalen. Der gikk han offensivt ut og kapret til slutt 3. plassen.

Lørdag var det 5 km klassisk for jentene og 10 km for gutta. Etter et ok renn gikk jeg selv inn til en 39. plass. Teamets beste løper denne dagen var Hoel med en sterk 5. plass. Hammerlund, Mysen og Palm presterte også bra og plasserte seg jevnt på henholdsvis 22., 27. og 28. plass.

Søndag avsluttet vi med 10/15 km jaktstart skøyting med utgangspunkt i de to foregående konkurransene. Jeg startet som nummer 45 og hadde mål om å ta inn ei gruppe som samlet seg rett foran meg. Kroppen spilte ikke helt på lag og litt skuffa kom jeg i mål til en 48. plass sammenlagt. Da var det mer å glede seg over under guttas renn. Hoel startet som nummer åtte, men det var tett opp til de foran. Han kom seg opp i ei sterk gruppe og tok til slutt 4. plassen. Med dette sikret han også en meget imponerende 2. plass sammenlagt i Skandinavisk cup. Hammerlund gikk også en god jaktstart og gikk seg opp ni plasser til 15. plass, mens Palm tok spurten i sin gruppe og ble 22.

Johan 2. plass sammenlagt

Johan 2. plass sammenlagt

Team Veidekke Oslofjord har dermed fått vist seg godt fram i årets Skandinavisk cup. Alle gutta har vært inne topp fem, og har til sammen ti plasseringer topp ti. For min egen del har det vært gøy å prøve seg i Skandinavisk cup. Selv om jeg ikke har nivået til å kjempe om de øverste plassene enda, tar jeg med meg to gode renn fra Østersund.

Nå skal påsken nytes med fine skiturer og mye hvile, så er vi klare igjen når NM del 2 starter på Beitostølen om to uker.

 

God påske!

Skrevet av:

Inger Bonden

Team: Team Veidekke Oslofjord

Født: 11.03.95

Vokst opp på gård i Sande. Har gått på ski så lenge jeg kan huske og alltid vært glad i å trene og konkurrere. Vært innom flere idretter, men langrenn har alltid vært en favoritt. Bor nå på Lillehammer, der jeg studerer idrett på deltid. Etter to år på juniorlandslaget ser jeg fram mot min første sesong som senior. Det er godt å ha et team i ryggen, og jeg er veldig glad for å ha kommet inn på Team Veidekke Oslofjord.