Debut på krykker

Publisert 29.05.2016 | TreningUkategorisert

Etter at jeg fløt på en medgangsbølge  første del av sesongen min frem til WC Holmenkollen, begynte det å kladde etter dette. Våknet opp syk dagen jeg skulle gå 5-mila, og den satt i drøye 2 uker(influensa). Formen ble aldri den samme, men klarte å få til noen  gode enkeltrenn i april. Dro på meg sykdom igjen etter Skarven, og var ute av trening i snaue 3 uker. Håper jeg gjort unna sykdom for en stund nå!

Parallelt med dette har jeg sliti frem og tilbake lenge med smerter under stortåa på venstrefoten. Har kunnet løpt og gå på rulleski som vanlig, men har ikke helt følt at jeg har “truffet” med steget, et eller annet som ikke har stemt. Prøvde litt diverse øvelser for å få bukt med problemet, før jeg fant ut at det smarteste var å ta MR.  1 uke senere kom jeg inn til fysio, og fikk fortalt at det var et stressbrudd. For at dette skal bli bra må man bare la naturen gå sin gang, og la det gro. Det vil si 100 % avlasting i 4-6 uker før gradvis opptrapping. Da måtte krykkene frem.

I svømmehallen med "aquajogg"-belte.

I svømmehallen med “aquajogg”-belte

Løpesesongen på våren som jeg hadde gledet meg til, kunne jeg bare glemme. Istedenfor mye rulleski og løping blir det hæl-sykling, svømming, aquajogg, styrke og Skierg. Når jeg kommer hjem til Tønsberg nå etter eksamensperioden byr det seg også muligheter for padling og stakekjelke(!)

Jeg hadde trodd at jeg skulle bli skikkelig deppa da jeg fikk denne beskjeden, men det var egentlig en lettelse å få vite hva skaden faktisk var. Kanskje litt klisjé å si, men jeg ser heller muligheter fremfor begrensinger 😉

 

 

 

Skierg

Skierg

 

Forhåpentligvis vil jeg komme ut av mitt vante mønster og få trent på ting jeg ikke har gjort så mye før. Særlig på styrkebiten håper jeg å få et løft.  Folk som har vært i lignende situasjon før har faktisk kommet styrket ut av en slik skadeperiode. Eirik Brandsdal fikk kneproblemer våren 2010, og måtte trene alternativt  lenge. Han hadde på det tidspunktet ikke staking som sin sterkeste side på den tiden. Etter knallhard jobbing etter skaden, vant han  sitt første verdenscuprenn den påfølgende sesongen, nettopp i staking.

Blir noen timer på sykkelen fremover...

Blir noen timer på landeveien fremover…

Da jeg satt og så på Tour of Norway her om dagen var det en syklist som hadde vært ute med  en mystisk sykdom i et par år, før han kom tilbake. Da sa Johan Kaggestad noe sånt som “det er tøft med en periode med mye motgang, men hvis du klarer å komme deg over kneika og komme deg gjennom den, vil du ta med  deg en ny glød videre”. Jeg tror faktisk det er veldig mye sant i det, og satser på at det vil gjelde for meg.  Har hatt 1 uke med alternativt nå(og kombinert med opptrapping etter sykdom), og føler at jeg klarer å få en viss variasjon i treningen til tross for skaden. Herre bli bra 😉

 

Skrevet av:

Eirik Mysen

Født: 06.06.93

Kommer fra den relativt snøfattige øya Nøtterøy rett ved Tønsberg i Vestfold.  I barndommen var det fotball og løping på sommeren, og ski på vinteren, før det etterhvert helte mer og mer mot ski på heltid.  Satser nå 100 % på ski, og ved siden av skisatsingen studerer jeg Kybernetikk og Robotikk (sivilingeniør) på NTNU på deltid.  Er også svak for løping, så tar med meg alt fra baneløp til motbakkeløp i barmarksesongen.  Sammen med Palm er undertegnede de mest “erfarne” Oslofjord-løperne. Satser på at fremgangen jeg har hatt i Oslofjord fortsetter i samme stil!