Bli kjent med Aleksander

Publisert 14.06.2016 | Ukategorisert

Hei Hei og Hallå! Mitt navn er Aleksander Dyrberg Ek og jeg er ny på Team Veidekke Oslofjord i år. Jeg er født i 1993 og fyller 23 år om en drøy uke – så veit du det! Jeg går for klubben Bærums Verk Langrenn.13446302_10154318213825559_829859190_o

 

 

 

 

 

Etter en trygg oppvekst hjemme hos mor og far i Bærum, flyttet jeg til Lillehammer høsten 2014. Startet den høsten på en Bachelor i Økonomi & Administrasjon, og er ferdig med 2 år av den så langt.

Jeg vokste opp i en aktiv familie, hvor jeg kombinerte langrenn, teater, fotball og sykling – kan si at jeg likte det meste av aktiviteter. Det å spille i teater gjorde at jeg som ung gutt fikk jobbe innenfor noe som Eliaskalles ”dubbing” på filmspråket. Nærmere forklart vil det si at man legger på stemmer i animerte filmer. Frem til 2o10 drev jeg med dette ved siden av idretten, men måtte ufrivillig legge opp den karrieren grunnet et velkjent fenomen; puberteten.

Etter en aktiv ungdomskarriere valgte jeg å satse 100% på langrenn fra 17/18 års alderen. Gjennom veldig god tilrettelegging fra klubben min Bærums Verk, et fantastisk treningsmiljø og trenerkapasitet i Knut Kristiansen m.fler var skisatsingen på hjemmebane helt suveren.

Som hovedlandsrenn deltaker var jeg ingen god skiløper, men som første års junior hadde jeg beste resultat nr. 28 i NC Hovden på 15km klassisk. Årene som fulgte gikk tøft, men som siste års junior avsluttet jeg sterkt med flere topp 20 plasseringer i NM og NC, samt 10. plass i NM Finalen hvor jeg spurtslo dagens lagkamerat Eirialeksanderk Mysen på sesongens siste distanse; skibytte. Den lever jeg på enda 🙂

Fjorårets sesong er jeg godt fornøyd med. Tok et bra steg på sprintsiden i Norge og gleder meg til å ta enda et steg gjennom Team Veidekke Oslofjord!

Så langt fungerer ting bra! Planene er lagt for sesongoppkjøringen, og de to samlingene (Oslo og Sognefjellet) som er gjennomført så langt har vært helt konge! Laget, støtteapparatet og hvor proft hele opplegget er, er jeg veldig takknemlig for. For en gjeng jeg har blitt en del av!

Ti kjappe:

  • Favoritt stilart: Skøyting
  • Favoritt distanse: Sprint
  • Favoritt økt: Skareturer på vårparten
  • Dine tre beste egenskaper: Utadvendt, tilpasningsdyktig og offensiv
  • Dine tre verste egenskap: Dårlig taper, blir lett distrahert og litt for glad i is.
  • Favoritt tv-serie: Prison Break & Orange Is The New Black
  • Beste skiminne: Prologseier Vuokatti fra startnummer 43 og trynet til fattern i målområdet
  • Favoritt reisemål: Hytta på ImleFullSizeRender
  • Favorittmat: Fajitas/Taco med Guacomole
  • Hobby utenom langrenn: Rype og skogsfugljakt

 

 

 

 

Skrevet av:

Aleksander Dyrberg Ek

Født: 25 Juni 1993

Vokst opp i Bærum i en aktiv familie. Drev i lang tid med teater, fotball, film og langrenn. I 17/18 års alderen falt valget på ski. Fra å være så vidt topp 100 i hovedlandsrennet, til å være et få ganger topp 30 som 1 og 2 og 3 års. Junior, blandet jeg meg inn i toppen som siste års junior.

Dette blir mitt første år på Team Veidekke Oslofjord og gleder meg til å ta ytterligere steg i langrennsporet.

Studerer økonomi parallelt med satsingen ved Høgskolen i Lillehammer.