Bli kjent med Amalie

Publisert 07.06.2016 | Ukategorisert

Jeg heter Amalie Ous. Jeg er 96-årgang, og går for Nes Ski. Jeg er ny på Team Veidekke Oslofjord i år. Har vokst opp på Jessheim, men bor namelie3å i Lillehammer. Flyttet hjemmefra da jeg var 16 år, for å gå videregående skole på NTG Lillehammer.

Kommer fra en aktiv familie, og har vokst opp med både bordtennisbord i stua og fotballmål i hagen. Har drevet med skiskyting og fotball i mine yngre dager.

Jeg var mer glad i å leke på ski enn å gå turer da jeg var yngre, og ble ganske tidlig stødig på skia. Etterhvert skjønte jeg at jeg også må legge ned en treningsinnsats for å gå fort på ski. Siste året med Ungdommens Holmenkollrenn hadde jeg masse fremgang, og gikk fra topp 20 plasseringer til seier og tredjeplass. Det gav meg masse motivasjon, og det var da jeg fant ut at jeg hadde lyst til å satse på langrenn.

Fra Hovedlandsrennet har jeg to gull fra sprintene og ett gull og et sølv fra stafettene. Som junior tok jeg blant annet 2 gull, et sølv og en bronse i jr. NM sprint og gull i nordisk juniorlandskamp. Juniorkarrieren ble toppet med gull i jr. VM forrige sesong. Det var deilig å endelig få ut det jeg var god for i tredje og siste forsøk i jr. VM.

IMG_9934Kommende sesong blir mitt første år som senior. Jeg gleder meg til å ta det siste steget opp og konkurrere mot de aller beste. Det er nå det begynner for alvor!

Jeg er utrolig fornøyd med å være en del av Team Veidekke Oslofjord. Å ha et så proft og bra opplegg rundt meg kommer forhåpentligvis til å løfte meg ytterligere som skiløper. Vi har allerede hatt en liten oppstartsamling i Oslo. Jeg ble veldig godt mottatt, og jeg er sikker på at vi blir en bra gjeng som kommer til å ha det mye moro sammen på samlinger og konkurranser. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

I skrivende stund er vi på samling på Sognefjellet. Her storkoser vi oss med skigåDCIM102GOPROing og skitesting i finværet. Et innlegg om samlingen vil komme i rett i etterkant av samlingen.

Ti kjappe:

  • Favoritt stilart: Ja takk begge deler
  • Favoritt distanse: Sprint
  • Favoritt økt: Skaretur på fjellet i finvær
  • Dine tre beste egenskaper: Ærlig, konkurranseinstinkt, hjelpsom
  • Dine tre verste egenskap: skeptisk, dårlig til å skjule at jeg er sur/irritert, konkurranseinstinkt
  • Favoritt tv-serie: Homeland
  • Beste skiminne: Jr. Vm gullet i Romania
  • Favoritt reisemål: Maldivene
  • Favorittmat: Taco
  • Hobby utenom langrenn: Være sosial

Skrevet av:

Amalie Håkonsen Ous

Team: Team Veidekke Oslofjord

Født: 23.04.96

Oppvokst på Øvre Romerike, nærmere bestemt Jessheim. Kommer fra en aktiv og sportsinteressert familie. Ble tatt med ut i skiløypa fra jeg kunne gå, og har vært frelst siden. Vært innom flere idretter i oppveksten, der langrenn og fotball var favorittene. Flyttet hjemmefra da jeg var 16 år for å starte på NTG Lillehammer. Er fortsatt boende på Lillehammer. Har prestert best i sprint, men jobber hardt for å bli en allrounder Etter å ha vært utenfor lag forrige sesong, ser jeg virkelig frem til å bli en del av et team. Gleder meg til å ta fatt på første sesong som senior med Team Veidekke Oslofjord!