Bli kjent med Sofie

Publisert 23.06.2016 | Ukategorisert

Hei!Br04_a04

Jeg heter Sofie Nordsveen Hustad, er født i 1996 og oppvokst på Leirsund.Har tilbragt mesteparten av livet mitt med ski på beina eller med håndballen i hånda. Jeg ble født inn i en veldig aktiv familie, så idrett ble en naturlig del av hverdagen min. Skikarriere startet relativt tidlig som 4-åring i moderklubben Leirsund-IL med både mamma og pappa som trenere. Jeg fulgte i min brors fotspor,
og gikk for Frogner IL i noen år. Som 13-14 åring begynte jeg i Nes-Ski. Det var i den klubben jeg la grunnlaget for at jeg ville bli skiløper. I tillegg til Nes-Ski var jeg p
å juniorlandslaget i langrenn foregående sesong (2015/2016), hvor jeg fikk ytterligere innsikt i det å være med på et lag.

Jeg har gradvis utviklet meg som skiløper fra: 33 plass i ungdommenes Holmenkollrenn, 12 plass i Hovedlandsrennet – til å  vinne junior VM i 2015. I juniorårene ble jeg kalt for den «evige 4ern» før jeg virkelig fikk et løft i sesongen 2014/2015. Det ga mye motivasjon og mersmak å se at treningsarbeidet du har lagt ned begynte å gi resultater. Den samme sesongen gikk jeg mitt første verdenscup-renn, nærmere bestemt 3-mila i Holmenkollen. Der fikk jeg virkelig smaken på verdenstoppens skyhøye nivå. Til tross for at resultatet ikke var så mye å skryte av, var det absolutt en veldig inspirerende erfaring og opplevelse.

 

sofie1_ny

Fikk påvist kyssesyken etter min beste sesong i påsken 2015. Dette førte til 3 måneder uten trening etterfulgt av en opptrappingsperiode. Etter en tilpasset og alternativ sommertrening, gjorde jeg mitt aller ytterste for å få et lite grunnlag før vinteren. Jeg brukte store deler av denne sesongen på å bygge meg opp igjen, og fikk et lite løft med en tredjeplass i det siste Norgescuprennet.

Ettersom den foregående sesong ikke gikk som ønsket – er jeg enda mer lysten og på hugget inn i min første sesong som senior.

Som førsteårssenior er jeg veldig privilegert og takknemmelig for å kunne være en del av Team Veidekke Oslofjord. Vi har hatt to samlinger hittil, og som nyfødt TVO-løper kunne jeg ikke vært mer fornøyd med både gjengen og opplegget rundt. Dette blir virkelig moro!

13446302_10154318213825559_829859190_o

 

10 kjappe: 

•Favoritt stilart: Skate

•Favoritt distanse:10 km skate/skiathlon

•Favoritt økt: Påskeskiturer i strålende sol på fjellet

•Dine tre beste egenskaper: Målbevisst, omtenksom og ærlig

•Dine tre verste egenskap: Distré, naiv og stressa

•Favoritt tv-serie(r): Solsidan

•Beste skiminne: 2x Jr. VM gull i Kazakstan

•Favoritt reisemål: Bora Bora

•Favorittmat: Reker og blåskjell

•Hobby utenom langrenn: Løper litt konkurranser, og være sosial med venner.

Skrevet av:

Sofie Nordsveen Hustad

Født: 26.11.1996

Ble født i slutten av november på Frogner i en idrettsglad familie. Flyttet tidlig til et lite sted som heter Leirsund og har bodd her siden. Jeg spilte håndball i tillegg til langrenn til jeg begynte på videregående. Jeg begynte på Wang Toppidrett i Oslo for å satse langrenn for fullt.

Jeg ser fram til mitt første år som senior, og er veldig takknemlig for å være endel av Team Veidekke Oslofjord

Siste artikler fra Sofie