Bli kjent med Espen

Publisert 28.07.2016 | Ukategorisert

Hei! Mitt navn er Espen Udjus Frorud og er ny på Team Veidekke Oslofjord. Med mine 25 år, så er jeg den eldste utøveren på laget. Jeg vokste opp i Skiptvet, en kommune i Østfold. I Skiptvet var jeg ganske aktiv som ung. Fotball, langrenn, løping, skyting og gitarspilling var noen av aktivitetene jeg var innom.

I en alder av 16 år, så søkte jeg på Hovden skigymnas. Jeg trodde ikke at jeg skulle komme inn på skolen, for jeg hadde ikke de store resultatene å slå i bordet med. Noen uker seinere så dukket det opp et brev i posten, hvor jeg fikk beskjed om at jeg hadde fått tildelt plass ved Hovden skigymnas. Derfor la jeg fotballskoa på hylla og flyttet til Hovden i Setesdal. På Hovden ble jeg boende i 4 år og hadde en veldig fin tid. Resultatene hadde heldigvis kommet seg på 4 år, og jeg bestemte meg for å fortsette satsinga på Lillehammer.

Jeg flyttet til Lillehammer og begynte å studere Økonomi og Administrasjon på Høgskolen der. Jeg satset også på ski og var en del av seniorlaget “Team Hovden” i mitt første år som senior. Mitt andre år som senior ble gjort sammen med “Team Norgeshus”, da Team Hovden ble nedlagt.Fra mitt tredje år som senior og fram til denne sesongen var jeg med på “Team Leaseplan GO.”

Resultatene i min seniortid har vært veldig varierende. Det er alt fra topp ti plasseringer i norgescuper og NM, til resultater og opplevelser jeg helst vil glemme. I år fikk jeg for første gang prøve meg på 50 km i Holmenkollen, dette gav mersmak og håper at jeg får sjansen igjen.

vlcsnap-2016-07-27-11h52m41s655Nå har vi hatt tre samlinger med Team Veidekke Oslofjord, og det virker som at laget har satt seg. Jeg begynner å bli kjent med de andre, og det er en bra gjeng. Nivået er bra og det er bare å heve det inn mot en ny sesong.

Følg med!

Skrevet av:

Espen Udjus Frorud

Team: Team Veidekke Oslofjord

Født: 10.04.1991

Jeg kommer fra Skiptvet kommune i Østfold. Dette var min hjemplass fra ung alder, til jeg begynte på videregående. Videregående ble gjennomført på Hovden Skigymnas. I årene på Hovden Skigymnas fikk jeg et løft sportslig og fant ut at jeg ville satse videre på ski. Etter fire år på Hovden gikk turen til Lillehammer, hvor jeg fullførte min Bachelor i Økonomi og Administrasjon. Nå holder jeg til i Asker. Jeg er ny på Team Veidekke Oslofjord i år. Det blir en spennende tid framover, hvor jeg satser på videre utvikling. Jeg gleder meg!