Bli kjent med Kasper Stadaas

Publisert 19.07.2016 | Ukategorisert

Hællæ!IMG_6106

Kasper Stadaas heter jeg, og er 22 vintre gammel.

Etter noen år i det fagre utland flyttet jeg hjem til Norge og Oslo i 2000. Der fikk jeg fort noen nye venner der langrenn var det feteste man kunne drive med. Så da ble det bare å slenge på seg skia og trøkke med gutta. Etter noen år som «bambi på isen» fant jeg etter hvert ut av det og begynte så smått å konkurrere. Jeg spilte også både tennis og golf på semi aktivt nivå og fikk med meg en finale i NC B i tennis og deltagelse i Suzann Tutta Challenge i golf før jeg valgte å satse fullt på langrenn som 16 åring.

Videre gikk jeg 3 år på Wang Toppidrett i Oslo, hvor jeg fikk gode muligheter for å kombinere skole og ski. Der utviklet jeg meg mye samtidig som jeg fortsatt fikk være en del av det gode treningsmiljøet i Heming. Gjennom juniorårene gikk jeg fra å være en middelmådig topp 30 løper til å bli blant landets beste juniorsprintere, og jevnt topp 10 i distanse. Høydepunktene i juniorkarrieren var NM-gullet i sprint som 18-åring og Jr. VM deltagelse i Liberec som 19-åring.

Som siste års junior og første års senior ble mye av konkurransene ødelagt av sykdom og en kropp som ikke spilte særlig på lag. Sist sesong derimot klarte jeg stort sett å balansere det hele, som resulterte i en del morsomme renn. Åpningsrennet på Beitostølen, Scan cup sprinter og WC-debut var noen av høydepunktene som ga en plass på Team Veidekke Oslofjord for kommende sesong.

Til daglig bor og trener jeg i Oslo, med Nordmarka som nærmeste nabo. Her får jeg trent i både skog og mark, samt i Oslo og omegns milevise asfalterte jungel. Somrene tilbringer jeg som regel på Tjøme, som bjudar på kanone rulleskiforhold og om ikke ennå bedre vannskiforhold. Det passer seg også veldig bra når sommersamlingen vi har er i Tønsberg i slutten av Juli.

Dette tror jeg blir et supert år på Team Veidekke Oslofjord, med masse trøkk på trening og noe morro på si, med en så bra gjeng. Bring it! IMG_8387

Favoritt stilart: Klassisk

•Favoritt distanse: Sprint

•Favoritt økt: Økter jeg vinner

•Dine tre beste egenskaper: Positiv, engasjert og viljesterk

•Dine tre verste egenskap: Må vi prate om dem da?

•Favoritt tv-serie: Entourage

•Beste skiminne: The best is yet to come

•Favoritt reisemål: Italia, sykt god mat der

•Favorittmat: Meksikansk mat

•Hobby utenom langrenn: Golf

Skrevet av:

Kasper Stadaas

Team: Team Veidekke Oslofjord

Født: 21.02.1994

Skiløper fra Heming-land, bosatt i Oslo. Satset fulltid på ski siste årene, etter 3 år på Wang Toppidrett Oslo.

Med Nordmarka som nærmeste nabo ble langrenn en naturlig favoritt. Selv om jeg i mine yngre dager både spilte tennis, fotball og golf, ble det skiløping jeg forelsket meg i.

Satser først og fremst mot å bli en av landets (les verdens) beste sprintere, men jeg liker alle typer konkurranser og slenger meg gjerne med på et par turrenn også.

Dette blir mitt første år på Veidekke Oslofjord, og jeg ser veldig frem mot å ta ytterligere steg sammen med laget.