ALTASAMLING

Publisert 07.09.2016 | Ukategorisert

Forrige uke ble tilbrakt i Nordlysbyen Alta. Der fikk vi gjennomført mange solide treningsøkter i skikkelig høstvær. Etter samlinga her i fjor, var hele laget klar på at vi skulle tilbake i år også. Oppholdene våre i Alta leverer alltid perfekte treningsforhold, med rulleskiløype, lite trafikk og fine løpeforhold. Vi bodde på Strand Camping i leiligheter, og fikk servert middag av vår trener aka kokk Kristian Skogstad. Trenerteamet på samlingen bestod av Kristian Skogstad, Espen Mikkelsen, Jan Lindvall og Tor Oskar Thomassen. Vi er med andre ord heldig, og veldig takknemlig, for at vi har så mange dyktige og kunnskapsrike personer med oss på teamet.

Temaet for samlinga var sprint-trening. Vi startet på tirsdag med en stakeintervall 4×3 min der vi gikk ”all in” det siste halvminuttet. En solid økt med bra trykk. På torsdag kjørte vi elghufsintervall 7×8 min opp til Hallde. Her sto Tor Oskar for laktatmålingene og sørget for at alle hadde kontroll og var innenfor ”i3-sonen”. Den siste hardøkta på samlingen ble gjennomført på lørdag. Da hadde vi skøytetestløp i rulleskiløypa på 10 og 13 km, som Emilie og Audun gikk seirende ut av.

    

    

På fredag gjennomførte vi en hurtghetsøkt i skøyting med bruk av fotoceller. Etter forrige samling i Malangen hvor vi testet ut fotoceller i klassisk, var det nå på tide å finne ut hvordan teknikk som var raskest i skate. En økt vi får mye igjen for til vinteren! Ellers har vi hatt fine langturer i både skate, klassisk og løp, og to basisøkter.

Samlinga ble avsluttet med en 3-timers langtur på beina til Nord-Europas største canyon. Selv om det var vindfullt og litt kaldt, var utsikten definitivt verdt det!

// Audun & Lovise

Skrevet av:

Lovise Heimdal

Team: Team Veidekke Nord-Norge

Født: 17.09.95

Født og oppvokst i Bardu i Troms, men de fire siste årene har jeg bodd i Nordreisa hvor jeg har gått på Nordnorsk Skilinje. Jeg kommer fra en aktiv familie hvor jeg alltid har hatt noen å trene sammen med. Som liten drev jeg med mange idretter, men langrenn var det jeg trivdes best med. Jeg er veldig fornøyd med å være en del av Team Veidekke Nord-Norge, og ser frem til å utvikle meg videre som skiløper sammen med resten av laget!

Siste artikler fra Lovise