Kultur

Publisert 28.10.2016 | SamlingTips og triksTreningUkategorisert

Langrenn er en individuell idrett. Foruten et par ganger i året hvor det er stafett, er det alle mot alle. Mann mot mann. Kvinne mot kvinne. For å vinne må en da trene best, velge de beste skiene og ha den beste taktikken. Det gjelder å være kynisk; utnytte egne styrker, samt andres svakheter. Vinneren av en fellesstart trenger ikke å ha vært først én gang før de siste 100m, og i sprint vil den beste i motbakker fort bli sperret av de beste i flatt terreng14895697_10153915530706860_892020351_o

 

Team Veidekke Innlandet består av individuelle løpere, hver med mål om å selv gå så fort som mulig til vinteren. Selv om nivået og målene er forskjellig, er vi alle hverandres konkurrenter når startskuddet går.

Det er derfor påfallende hvor åpne og hjelpsomme alle er. I laget er det en kultur hvor løperne er nysgjerrige på hvordan andre trener og løser ting teknisk, og alle deler mer enn gjerne sine egne erfaringer og tanker. Vi samles for å se på video fra økter, og gir hverandre konstruktive tilbakemeldinger hvis vi ser noe som kunne vært gjort annerledes. Tilbakemeldinger blir tatt imot med takknemlighet, og en ydmyk forståelse for at det en selv gjør ikke alltid er det beste.

Som mange kanskje har fått med seg har vi vært på samling i Ramsau de siste 10 dagene. Personlig var dette min første «høydesamling», og jeg har selvfølgelig vært nysgjerrig på erfaringer andre har gjort tidligere. Jeg har sikkert stilt mange rare og dumme spørsmål, men har blitt møtt med seriøse og gode svar.

På samlingen har jeg jobbet en del med hurtighet staking. Laget har sterke ressurser på dette området, og sammen med trener har disse hjulpet meg som om det viktigste for dem er at jeg skal blir en bedre skiløper. Dette er selvfølgelig veldig motiverende og inspirerende, og jeg håper også jeg er med og bidrar til at de andre på laget utvikler seg som skiløpere.

Snart er det sesongstart, og med startnummer på brystet er vi igjen hverandres bitre fiender. Likevel kan det være jeg tråkker litt mindre på skiene til han foran dersom jeg ser det er en løper fra Team Veidekke Innlandet.14876238_10153915530796860_1025128165_o

 

 

 

Skrevet av:

Kristian Græsli

Født: 23.12.1995

Født og oppvokst på Hamar, men bor nå på Lillehammer hvor forholdene ligger rette for å satse langrenn. Har drevet aktivt med fotball, bandy og orientering i tillegg til langrenn. Spennende å få muligheten til å være med Team veidekke innlandet, og håper at dette vil gjøre at jeg tar nye steg som skiløper.

Siste artikler fra Kristian