Perspektiver

Publisert 19.10.2016 | Ukategorisert

Nå som det har stått på som verst for Johaug, og det er en sak som aldri vil bli glemt og vil følge Johaug resten av karrieren hennes, får man litt perspektiver til det man holder på med selv. At jeg har en kropp som ikke har fungert siden juni og til nå ikke har fått trent en brøkdel av det jeg hadde planlagt om å gjennomføre, alle samlinger med teamet jeg har måtte stå over i høst. Det går over. At kroppen ikke har fungert til nå vil jo til slutt gå over. Det vil dessverre ikke Johaug-saken. Johaug vil også reise seg og komme tilbake, og etterhvert vil vi “glemme” saken mer og mer, men den vil alltid være der.
Når man må gjennom en slik periode som jeg har vært i til nå, som de aller fleste av oss langrennsløpere dessverre må gjennom før eller siden, ja, så var det det å prøve å se det hele i perspektiver da. Se det hele fra et “fugleperspektiv”, se lengst mulig fram, gjøre noe med det man kan gjøre noe med, og helst ikke tenke på det man ikke får gjort. Lettere sagt en gjort selvfølgelig. Heldigvis har jeg hatt litt skole å tenke på i denne perioden. Uten litt studier ville dagene blitt lange. Kanskje ikke så dumt å få anstrengt hjernen sin litt også for en gangs skyld.

Nå nærmer det seg veldig at snøen kommer og sesongen er i gang. Jeg er foreløpig ikke klar for sesongstart og skirenn ennå, men heldigvis er sesongen lang(!!). Etter å ha fulgt Olympiatoppens opptreningsplan i samråd med Petter Sørensen og Aktivklinikken/Olympiatoppen Innlandet, merker jeg at det endelig begynner å skje ting i kroppen. Det er bare å smøre seg med et tjukt lag tålmodighet og ha “is i buken” som Johaug ville sagt. Nå er jeg klar for å gradvis legge ned mer og mer trening slik at jeg etterhvert kan finne tilbake til litt godform igjen i løpet av vinteren!!

// Bjørnsgaard.

Skrevet av:

Marthe Bjørnsgaard

Team: Team Veidekke Innlandet

Født: 06.05.1993

Født og oppvokst på Lillehammer i en idrettsglad familie med egen mor som skitrener fra jeg var 8 til 14. Drev lenge allsidig med både turn, fotball, friidrett og sykkel før langrenn ble hovedidrett da jeg ble junior. Glad for å få være en del av Team Veidekke Innlandet, og gleder meg til en ny sesong.