Skal man våge å åpne munnen i dag?

Publisert 13.10.2016 | Informasjon

Ja, selvfølgelig!

I ettermiddag la jeg ut på rulleski fra døra hjemme. Det har vært en rar dag på hjemmekontoret. Therese Johaug har blitt tatt for brudd på dopingbestemmelsene og NSF satt i «saksa» igjen, min egen organisasjon. Det hele kan bare beskrives som uvirkelig og veldig trist.

Da jeg rullet ut i rød Norge-jakke full av reklamemerker tenkte jeg at dette kunne komme til å bli en rar tur hvis jeg møtte på folk. Det gjør man jo som regel i Maridalen.

Heldigvis, og som vanlig når man er ute i frisk luft, klarner tankene fort. Jeg kjente at jeg var stolt av å bære den røde drakten. At jeg er stolt av å være en del av ski-Norge. Stolt av å ha en annerledes jobb. Stolt over å ha fått tillit til å jobbe med dedikerte mennesker, som brenner for det de gjør. Jeg er også stolt av at jeg er kritisk til eget virke og implementerer etikk og moral etter beste evne (sikkert til stor irritasjon for mange). I dag er jeg også stolt av å se at enkeltmenneskene i organisasjonen min våger å innrømme feil. Jeg har tiltro til at de involverte vi har sett i dag har gjort sitt beste i sine jobber. Jeg har også tro på at selv utilgivelige feil må kunne tilgis, så lenge man lærer av det.

I min jobb gjør jeg så godt jeg kan, men jeg er helt sikker på at jeg gjør feil hver dag. Det er en ærlig innrømmelse jeg må gjøre overfor meg selv, for å greie å gjøre jobben min litt bedre neste dag. Er det ikke i grunn akkurat det toppidretten handler om?

Norge har ikke dominert skisporten i flere år ved å benytte ulovlige midler. Tvert i mot, Norges skilandslag har dominert fordi det består av enkeltmennesker som er så dedikerte at de alltid jager forbedring. De unngår å gjøre feil og i fellesskap ender de opp med å gjøre nesten alt riktig. –Hver gang, hver dag, hele året, alltid!

Jeg forlanger at alle på teamet må gjennom Antidoping Norges e-læringsprogram hvert eneste år. Vi har ingen lege eller medisinsk støtteapparat i laget. På lik linje med alle andre er det fastlegeordningen som gjelder, og vi gjør vårt ærlige beste hver dag.

Veldig mange mener mye i dag. Jeg tror det er lurt å vente til saken er ferdig behandlet av ADNO og WADA. Vi må ha tiltro til systemet, og at det beskytter idretten vår, for å kunne holde på med det vi gjør.

Du skal ikkje tru det skrivne
og ikkje alt som er sagt.
Dåren har ofte tala,
og mang ein vismann har tagt.

Fra “Du skal ikkje tru” av Olav H Hauge

Skrevet av:

Eivind Warlo

Født: 21.05.83

Utdannet fra Norges Idrettshøgskole. Fullførte mitt Masterstudium der i 2008. Har 15 års trenererfaring fra 8-årsklassen og opp til senior elite. Medlem av Kjelsås IL, og har praktisert trenergjerningen i Kjelsås Langrenn fra 2004 til 2012. Opprinnelig Brandbugutt. Var aktiv skiløper i barne- og juniorårene.