Åpningshelg på Beitostølen

Publisert 21.11.2016 | Ukategorisert

Skisesongen ble for alvor satt i gang med helgas konkurranser på Beitostølen. Programmet var som følger:

Fredag 18.11: 10/15km klassisk
Lørdag 19.11: 10/15km skøyting
Søndag 20.11: Sprint skøyting

Først ut under fredagens konkurranse var Amalie som i anledningen også debuterte i seniorklassen. Amalie gikk som vanlig offensivt til verks, og klinte til med en hard åpning. Dessverre holdt det ikke helt inn, men en 31. plass er godkjent i debuten. Været bøy på noen utfordringer i smørebua da snøen begynte å lave ned samtidig som herreklassen skulle i gang. Med en relativt tøff runde på 5km var samtlige på laget innstilt på å gå med feste, noe som i ettertid kanskje viste seg å være et dårlig valg ettersom topp 6 staket på blanke ski. Til tross for dette gikk Stadaas et vanvittig sterkt renn og tok seg inn til 34. plass. Med det ble sprinteren best av våre på sesongens første distanse renn. Mysen, Frorud, Palm, Hammerlund og EK ble henholdsvis 42, 46, 83, 89 og 112.

På lørdagens skøytedistanse ble det opp til lagets utprega distanseløpere å forsvare teamets ære, ettersom 4 av utøverne valgte å spare beina til sprinten dagen etter. Det gjorde de definitivt. Frorud og Hammerlund var begge med i kampen om topp 20-plasseringer, men endte til slutt på 22. og 25. plass. To gode prestasjoner som viser at gutta er på skuddhold til å gå virkelig fort utover vinteren. Mysen endte på 45. plass og viser at formen er stabilt god. Mysen har forøvrig aldri gått fortere på Beitostølen før, han blir med andre ord skummel også senere i vinter!

Søndagen bøy på skøytesprint og høye laktatverdier. Amalie utførte prologen på strålende vis, og kvalifiserte seg til kvartfinale med 13. plass. På herresiden hadde vi fire mann på start hvorav tre kvalifiserte seg til kvartfinaler. Stadaas på 9., Palm 13., Ek 18. og Mysen 47.Ek røk dessverre ut i kvarten, men viste god form og potensial til å utrette store ting i mange sprintrenn denne sesongen. For min egen del stoppet konkurransen i semien, mens Stadaas ble dagens mann med finaleplass. Stadaas viste rå form hele dagen og endte til slutt på en finfin 5. plass.

Sesongåpningen har levert til forventingene. Felles for samtlige er at alle har fått noen positive opplevelser fra helgas konkurranser, og det er disse opplevelsene vi tar med oss videre. Førstkommende helg er vi klare for nye konkurranser på Gålå, konkurranser vi skal hevde oss i.

Skrevet av:

Sindre O. Palm

Født: 27.01.92

Født og oppvokst i Spydeberg, Østfold. Jeg har alltid vært glad i idrett, spesielt fotball og langrenn. Østfold er et snøfattig fylke, og når jeg fikk sjansen så flyttet jeg til Hovden og gikk videregående der. Som junior og førsteårs senior var jeg tilknyttet Hovden Skigymnas. Fra høsten 2011 til året 2014 var jeg bosatt i Lillehammer, hvor jeg fullført en Bachelor i økonomi og administrasjon. Jeg går nå inn i mitt tredje år som Veidekke-løper, og skal forhåpentligvis prestere bra til vinteren!

Takk for meg 😉