God start for Oslofjord i Skandinavisk Cup

Publisert 12.12.2016 | Ukategorisert

I helgen ble første av tre Skandinavisk Cup-helger arrangert på Birkebeineren Skistadion i Lillehammer. Sprint klassisk, intervallstart  skøyting og til slutt fellesstart klassisk(15/30 km)

Helgen startet på best mulig vis for Oslofjord. Sindre Odberg Palm hadde full kontroll i både kvart- og semifinale, og i finalen var han sterkest på oppløpet. Oslofjords andre seier i Skandinavisk Cup var et faktum! Utrolig morsomt. Håper å se Palm i World Cup etter jul på klassisk sprint, det kan bli spennende!

Victory!

Høydepunkt nr. 2 i helgen må sies å være Espen sin 4. plass på den tøffe 3-mila. Etter å ha falt tidlig i løpet klarte Espen å kjempe seg tilbake i feltet, og gikk inn til en knallsterk 4.plass. Espen blir farlig i 2017! I tillegg ble han nr. 8 på 10 skate på lørdag, under svært skiftende forhold.

Espen og Eirik under 3-mila

Amalie Ous gikk inn til 3 x 16. plass. Var nok ikke helt fornøyd med sprinten, der har hun mer inne. Men meget sterke resultater til 1.års senior å være, hun har tatt kjempesteg på distanse siden i fjor!

Amalie inn til nok en 16.plass

Aleksander Ek viste at han også kan gå fort i klassisk. Nr. 10 i prologen og 17. til slutt er karrierebeste på klassisk.

Sindre Hammerlund og Kasper Stadaas har vært syke etter Beito, og rakk ikke komme i ordentlig form til denne helgen. De slår hardt tilbake i 2017.

Undertegnede var i bra slag hele helgen, men hadde ikke helt klaff på søndagen . Var nr. 10 da det var 3 km igjen. Etter det svartna det, så mer stjerner enn snø. Klarte karre meg inn til 18. plass og årsbeste. Skal klatre ytterligere på lista til neste Skandinavisk Cup!

Ellers må vi utøverne på laget takke støtteapparatet, med trener Lars-Christian Aabol, og smørerne Willy Westgaard og Thorleif Ek. De gjør en uvurderlig jobb 24/7 i slike rennhelger. I tillegg takk til sponsorer som gjør at dette laget kan fungere så bra som det gjør.

Fikk det ekstremt tungt på slutten.

Skrevet av:

Eirik Mysen

Født: 06.06.93

Kommer fra den relativt snøfattige øya Nøtterøy rett ved Tønsberg i Vestfold.  I barndommen var det fotball og løping på sommeren, og ski på vinteren, før det etterhvert helte mer og mer mot ski på heltid.  Satser nå 100 % på ski, og ved siden av skisatsingen studerer jeg Kybernetikk og Robotikk (sivilingeniør) på NTNU på deltid.  Er også svak for løping, så tar med meg alt fra baneløp til motbakkeløp i barmarksesongen.  Sammen med Palm er undertegnede de mest “erfarne” Oslofjord-løperne. Satser på at fremgangen jeg har hatt i Oslofjord fortsetter i samme stil!