Generalprøver og overskudd

Publisert 12.11.2017 | FilmRennSamling

Fra 6. til 10. november var skulle forberede oss på Beitostølen, med snø og flotte forhold. Vi valgte å dra hjem til Lillehammer allerede etter én økt den 7. Snøfallet som kom i slutten av november hadde rett og slett lagt fra seg mer snø lenger øst, og da var det et greit valg for oss å dra tilbake til foten av Gudbrandsdalen.

Gutta rakk likevel å gjennomføre en klassisk sprint (med festesmøring) på Beitostølen før avreise. Jentene gjennomførte samme økt dagen etter, men da på Natrudstilen. Selvom ikke alle planlegger en heftig formoppkjøring allerede til Beitosprinten har vi i de siste dagene valgt å legge vekt på å kjøre hardøktene på overskuddsdager. Det er litt vrient å treffe slik på de første øktene, men jo nærmere vi kommer åpningen, jo tettere kommer disse dagene!

Jeg tror vi er godt i rute til årets åpning. Beitostølen kommer fort, og er av varierende betydning for oss i TVI, men allerede uka etter braker norgescupen løs på Gålå. Der gikk det veldig bra i fjor, og vi håper på en god reprise av fjoåret der 🙂

For skinerdene der ute, de som virkelig setter pris på å se årets snø i bruk kan dere kose dere med skigåing fra ukas 2 sprinter, og fredagens testdistanse. Jeg vektlegger først og fremst distansetrening med et slikt løp, derfor har vi ikke tatt tider denne gangen. Overgangen fra å gå intervall til å gå kontinuerlig skal styres litt, og det er bare derfor vi kjører distanse på denne samlingen. Snart er ikke det noen utfordring lenger…

Til alle medsammensvorne og alle konkurrenter:
Lykke til med sesongåpning til helgen. Heia Langrenn!

/Trener Eivind

Skrevet av:

Eivind Warlo

Født: 21.05.83

Utdannet fra Norges Idrettshøgskole. Fullførte mitt Masterstudium der i 2008. Har 15 års trenererfaring fra 8-årsklassen og opp til senior elite. Medlem av Kjelsås IL, og har praktisert trenergjerningen i Kjelsås Langrenn fra 2004 til 2012. Opprinnelig Brandbugutt. Var aktiv skiløper i barne- og juniorårene.