Reisebrav fra Val Senales

Publisert 08.11.2017 | Ukategorisert

I månedsskiftet oktober/november har teamet vært splittet i to. Det var kun to av utøverne som ønsket å dra til høyden denne høsten. Løsningen ble å dele oss i to. De fleste dro på samling på Sjusjøen i starten av november, mens Thomas og Amalie tok turen til Italia og Val Senales i midten av oktober. Takk til skiforbundet og rekruttlaget som lot oss være med på samling. Målet med samlingen var å få et lite høydeopphold, erfaringer med høyden og å få gått på ski.

 

De tre første dagene ble det i mye rolig trening. Førsteøktene gjennomførte vi på ski på breen i fine forhold. Andreøktene ble både løp og rulleski nede i dalen.

Vi var nøye med intensitet de første dagene for å tilvende oss høyden. Det ble tatt mye laktatmålinger som hjelpemiddel for å finne riktig intensitet.

 

Første hardøkt kjørte vi på 2.økt dag 4. Varianten var 5*7min rulleski klassisk kontrollert i motbakke.

 

 

De neste 5 dagene gikk vi faktisk ikke på ski. Vi måtte gjøre litt endringer i treningsprogrammet av ulike grunner.

Gondolen opp til breen var nemlig stengt noen dager pga. storm. Likevel fikk vi gjennomført gode barmarksøkter, både fine løpeturer og rulleskiturer. Etterhvert, når vi ble akklimatisert, spritet vi opp øktene med litt hurtighet, spenst og styrke.

 

På den andre hardøkten hadde Amalie og Thomas litt forskjellige opplegg.

 

Thomas kjørte en i3-økt skøyting på rulleski motbakke, mens Amalie hadde en sprint-økt nede i lavlandet.

Samlingens hviledag hadde vi på dag 8.

 

Når vi endelig kom tilbake på breen, hadde det snødd en del, og sola var tilbake. Det ble helt sykt fine forhold, og de siste dagene ble fantastiske. Hardøkt nummer 3 var elghufs 5*7min med elitedamene. Thomas var eneste gutt på økta, og godt fornøyd med det 😉

Thomas hadde 4 intervaller i løpet av samlingen. Siste hardøkt ble han med elitegutta på en motbakkeintervall på rulleski.

 

 

Utenom trening gikk det i kortspill, Ligretto, sjakk og avslapping. Vi fikk også servert masse god mat. Ingen tvil om at italienerne kan pizza og pasta.

 

 

 

Nå er det bare 1,5 uke til sesongstart på Beitostølen. Vi gleder oss masse, og er klare for å endelig konkurrere igjen.

Skrevet av:

Amalie Håkonsen Ous

Team: Team Veidekke Oslofjord

Født: 23.04.96

Oppvokst på Øvre Romerike, nærmere bestemt Jessheim. Kommer fra en aktiv og sportsinteressert familie. Ble tatt med ut i skiløypa fra jeg kunne gå, og har vært frelst siden. Vært innom flere idretter i oppveksten, der langrenn og fotball var favorittene. Flyttet hjemmefra da jeg var 16 år for å starte på NTG Lillehammer. Er fortsatt boende på Lillehammer. Har prestert best i sprint, men jobber hardt for å bli en allrounder Etter å ha vært utenfor lag forrige sesong, ser jeg virkelig frem til å bli en del av et team. Gleder meg til å ta fatt på første sesong som senior med Team Veidekke Oslofjord!