Samling Alcudia og statusrapport frå Tignes

Publisert 08.11.2017 | Ukategorisert

Tidlegare i oktober gjennomførte vi ei super samling på Mallorca, vi sendte 4 løperar ned dit – Nora, Renate, Karoline og Sivert. Dei hadde med seg Super-Øystein som ordna alt slik at opphaldet vart ein kassasuksess både sportsleg og sosialt, det ryktes at samlinga er nominert som kandidat til tidenes samling på idrettsgallaen i januar – og at Øystein kan bli årets trener på same utdeling, spennande!

Anyway, Her kan du lese hans eigne ord frå samlinga:

Oppsummering samling Mallorca, 10.10.17-21.10.17

Samlingen på Mallorca/Alcudia er nå unnagjort.  Her er en liten oppdatering fra treningssamlingen:

Reise tur-retur gikk som planlagt, ikke noe problem med bagasje, leiebil osv.

Overnattingssted, Zafiro Tropic viste seg å være en svært bra plass å holde til. Gode middager, store fine rom med kjøkkenmuligheter som vi benyttet oss av mange dager og ikke minst bra geografisk i forhold til å trene.

Værmessig traff vi svært bra, småregn kun en dag. Resten av oppholdet var fulgt av strålende sol og temperatur mellom 22-25 grader.

DCIM101GOPROGOPR2590.JPG

Vi hadde en samlingsplan vi fulgte nærmest til punkt og prikke. Totalt sett ble det gjennomført ca 34-35 treningstimer i løpet av disse dagene. Planen i detalj kan du lese litt lenger ned.

Det vi prioriterte sterkt denne samlingen var teknikkjobbing. Det ble lagt ned mye tid med filmanalyse på økt, samt på kveldsmøtene vi hadde hver kveld etter middag. Fokuset på utøverne var svært bra gjennom hele oppholdet og vi fikk jobbet godt med individuelle oppgaver.

Vi gjennomførte treningssamtaler med hver utøver der tema var planlegging av trening de neste ukene før skirennene starter. Sammen la vi opp en plan for den neste uka, samt en grovplan for de neste 2 ukene. Vi la også ekstra fokus på klare arbeidsmål til hver økt fremover. Spesielt jobbing videre med teknikk.

Vårt søsterlag Veidekke Nord-Norge kom til samme hotell ut i samlingen. Vi samkjørte endel økter sammen, blant annet en sprintrelatert hardøkt. Dette gav verdifull matching samtidig som det bygger bånd på tvers av lagene. Gode sammen! I tillegg var tidligere lagkompis Magnus Aarrestad med på en del av øktene

Samlingsplan:

1 Rollerski 1.00 classic
2 Rollerski skate 3×8 u/staver – teknikk – 3.00 Styrke gen+litt max 1.00
3 i3 7-8×8 classic (stakefokus) Rest løp/sykkel 1.00
4 Løp 2,5 i6 3×30+3×25+3×20 classic
5 Classic m/styrkestak 3.00 – teknikk
6 i4 7-6-5-5-6-7-(7) skate Rest løp/sykkel 1.00
7 Løp 2.00 evt classic m TVNN Styrke max
8 Classic m/styrkestak 3.00 teknikk i6 3×30 + 3×25 + 3×20 skate
9 Løp langtur med TVNN 2.00 Skate 2.00 teknikk ind + evt TVNN
10 Rulle 4×3 – all in siste 20 – classic – m TVNN Rest løp/sykkel 1.00 m TVNN
11 Easy peacy langs coastline evt m TVNN

Oppsummeringsvis er både utøvere og trener veldig godt fornøyd med gjennomføringen av samlingen, nå gleder vi oss til sesongstarten som er like rundt hjørnet 🙂

Ein liten videsnoutt kan du finne her:

https://quik.gopro.com/v/tIne7UJqeH/

 

Resten av laget er samla i Frankrike, nærare bestemt Tignes. Vi ligg på 2100 moh og trener på høgder mellom 800-3000 moh. Vi har vore her ei veke og alt har gått som planlagt, det er godt vær og gode treningsforhold. Vi skal vere her totalt 3 veker og kjem heim 10 dagar før sesongstart på Beitostølen den 17.11

Kjem tilbake med ei siste oppdatering før sesongen brakar igang, på gjensyn!