Da var vi så langt, og nå er det bare resten igjen

Publisert 26.02.2018 | Ukategorisert

Vi skriver februar, og da passer det seg å skrive et litt oppsummerende innlegg om sesongen så langt. Siden starten på Beitostølen har det vært Norgescup på både Gålå og Åsen, NM på Gåsbu og Skandinavisk Cup i Voukatti, Piteå og Trondheim. I tillegg har Amalie, Kasper og Johan representert Norge i verdenscup i både inn- og utland.

Vi starter denne oppsummeringen med å takke trener, støtteapparat og smørere. Uten dere hadde ikke dette skryteinnlegget vært like mye å skryte av. Dere er rå!

Johan var nære pallen på 15 km klassisk på Beitostølen

Allerede fra sesongens startskudd på Beitostølen har Oslofjordgjengen bitt godt fra seg. Johan ble nummer fem på 15 km klassisk og Kasper ble nummer to på sprinten bak OL-gullvinner Johannes Klæbo. Resten av laget kom seg også godt i gang, men sparte de virkelige toppløpene til senere i sesongen.

Kasper ble nummer to på sprinten på Beitostølen, og var lenge med i OL-diskusjonen

Rett fra Beitostølen gikk turen til Gålå for første norgescuprunde. Amalie kl

 

inket til med seier i prologen og totalt nummer to i sprinten. Kasper ble også nummer to på sprinten, imens Johan ble nummer to på 15 km klassisk. Thomas og Espen gikk også renn på Gålå og plasserte seg godt innenfor poengplass.

Kasper ble to i dameklassen og Amalie fikk samme plassering i herreklassen. Nei vent, omvendt!

Amalie, Kasper og Johan ble etter villbassgåing på Beito og Gålå tatt ut til verdenscup på Lillehammer. Amalie og Kasper gikk sprint, og mens Amalie dessverr

 

e røk ut i prologen, ble super-Kasper nummer sju. Johan hadde litt stang ut på 3-mila dagen etter, og fikk dessverre ikke ut alt han er god for.

Laget var også preget av sykdom og skader før jul. Barbro slet med sykdom, og gikk ikke renn mellom Beitostølen og NM. Magne var også ute samme periode etter at han opererte leggene rett etter rennene på Beitostølen. Herman gikk sitt første store re

 

nn på NM i januar etter å ha trent seg opp fra kyssesyken.

I mellomtiden var også resten av gjengen på to utenlandsturer. Først gikk turen til Voukatti midt i desember og rett etter nyttår sto Piteå for tur. I Voukatti hadde Amalie 3. plass på sprinten som beste resultat, og i Piteå ble 10. plass på sprint klassisk beste resultat. Espen viste formstigning til Piteå. Etter å ha vært rundt 25 i Voukatti, ble han nummer sju på 30 km klassisk i Sverige, o

 

g viste at det var noe stort på gang. Johan fortsatte å vise sterke resultater, med 3. plass på 30 km klassisk i Piteå som beste resultat. Thomas fortsatte å levere resultater jevnt innenfor topp 30 med 18. plass som beste enkeltresultat.

Johan smiler for tredjeplass, selv om han egentlig ville vinne

NM på Gåsbu var det neste som sto for tur, og endelig var vi fulltallige på skirenn igjen. Amalie gikk en kanonsprint og ble nummer fire. Det samme gjorde Kasper, og hadde NM-bronsjen i lomma i en times tid. Han ble dessverre diskvalifisert senere, men alle som er interessert kan gå inn på tv.nrk.no og bedømme selv. Kasper og Amalie reiste videre til verdenscup i Dresden og dro med seg henholdsvis 9. og 29. plass i sprin

ten der. Videre i NM ble det på guttesiden 14., 16. og 21. plass på 15 km skøyting og 4., 9., 12. og 16. plass på 3-mila, med Espen på 4. plass, kun to sekunder bak vinneren, og foran den blivende olympiske mester Simen Krøger. Barbro var også tilbake igjen fra sykdom,

 

og tok med seg en 17. plass som beste plassering fra helgen.

Mr. Positive aka Espen Frorud ble fire på Gåsbu

Barbro var tilbake fra sykdom på NM

Thomas har hatt en sterk sesong som førsteårs senior, og har klatret jevnt på resultatlistene

Kasper og Johan fikk en ny mulighet til å gå verdenscup da de reiste til Planica. Kasper kom akkurat ikke videre til semifinale, og ble nummer 18. Johan på sin side gikk 15 km klassisk og ble her nummer 13. Amalie gikk i samme periode U23-VM i Sveits og ble nummer fire på skøytesprinten i solfylte Goms.

Magne var tilbake med et smell på Åsen etter operasjon i november

 

Norgescupen på Åsen bød på flere gode resultater for laget, der

Magne og Johan ble én og to på hver sin distanse. Amalie og Kasper ble tre på sprinten, og Herman fikk seg en opptur med en 13. plass i samme renn. Thomas ble 13 på 15 km skøyting og Barbro fikk med seg en 16, plass som beste plassering.

Finalen av Skandinavisk cup ble gjennomført i Granåsen i Trondheim som en minitour. Magne ble helgen løper med sammenlagtseier, og Johan fulgte tett på en fjerdeplass. Espen og Thomas spurtet om 15. plass, og ble 16 og 17. Herman gikk seg opp til en 24. plass totalt og tok sine første poeng i Skandinavisk cup. Amalie og Barbro ble 22. og 59. sammenlagt med 15. og 48. plass som helgen beste resultater.

Magne på toppen av pallen i Granåsen. Johan bare står der. Neida, han ble jo 4.

Som de som har lest helt hit sikkert skjønner, har vi bitt godt fra oss i årets sesong. Det er fortsatt lenge igjen, og vi skal prøve å hevde oss i Drammen, Holmenkollen og i NM del to i Alta.

Oppdatering: Espen har oppgradert seg på mobilfronten, og kan nå delta i aktivt i snapcat-gruppa. Vi gratulerer!

Skrevet av:

Herman Martens Meyer

Team: Team Veidekke Oslofjord

I Frogner i Sørum trådte jeg mine første vaklende skritt både med og uten ski på beina. Fra å være aktiv i mange forskjellige idretter som ung, fant jeg etter hvert ut at det var langrenn jeg hadde mest glede av.

Jeg ser på meg selv som en hardtarbeidende og strukturert idrettsutøver som finner enorm glede i skigåingen.

Etter to trøblete sesonger som eldre junior er jeg klar for å ta nye steg videre med gjengen i Team Veidekke Oslofjord.