Venabygdsfjellet

Publisert 13.08.2018 | Ukategorisert

Høstens første samling ble gjennomført av Team Veidekke Innlandet på Venabydsfjellet 6.-11. august. Denne gangen hos Lundes, innlosjert på Lundegard.
Lundegard er et nyoppført leilighetsbygg med både storsal, kjøkken og stue. Helt perfekt for en uke på samling med laget. Alle middager ble servert på Lundekroa.

Vi startet uken med en rolig løpetur mandags ettermiddag. Økten handlet om å klargjøre for det som ventet dagen etter, nemlig den berømte Venabygdstesten. Et testløp som går i bakkene opp fra Ringebu mot Venbygdsfjellet, 7.5 km i stilarten skøyting.
Været lå til rette for gode tider, tørr asfalt og varmt i været. Mange perset, men ingen nye rekorder denne gangen. Tiril og Petter ble dagens mann og kvinne med solide tider.
Testen kjøres allerede igjen i starten av september på neste samling, så da spørs det om fjorårets rekorder skal slettes?

Med et solid testløp i beina satte det standarden for resten av samlingen. En 3-timers løpetur på sti i kupert terreng, stakeøkt i motbakke og 7×7 min løpeintervall i både motbakke og lett terreng var noen av kvalitetsøktene vi kjørte.

Så kom regnværet. Torsdagen bød på mye nedbør og da snakker vi gjennomvåte utøvere etter et par timer på rulleski, selv med regntette klær.
1. økta ble en våt opplevelse, men på dagens økt nr. 2 trakk vi inn etter litt spenst utendørs for å trene styrke på Lundegards styrkerom. Her er det lagt til rette for å kunne kjøre styrke med god kvalitet. Det er med andre ord ikke noe som står i veien for å kunne legge ned god trening når man oppholder seg på Venabygdsfjellet.

Vi avsluttet  samlingen med en real hurtighetsøkt der vi fikk smakt litt på syra og trent på teknikk i høy fart.

Nå venter Toppidrettsveka 16. til 18. august for nesten hele laget.  Så til da er det bare å samle overskudd og klinke til på konkurransene mot resten av langrennseliten.

//Emilie