Fellessamling i Torsby

Publisert 02.10.2018 | Ukategorisert

Årets fellessamling med alle Veidekke-lagene og rekruttlandslaget ble i år lagt til Torsby i Sverige. Samlingen var satt sammen slik at vi hadde én økt ute på beina/rulleski og én økt inne i tunnelen per dag, så dermed fikk vi muligheten til å gå oss litt inn på ski igjen nå som sesongen nærmer seg med stormskritt.

Samlingen fikk en brutal start med det berømte «Hovefjälls-racet» som ble gjennomført mandag morgen; et 4,7 km og 7 km langt knallhardt motbakketestløp på rulleski. Tross bratt stigning så ble testløpet en god opplevelse for samtlige av oss, og vi er alle enige om at det var kjekt å måle krefter med løperne på de andre lagene igjen.

Tirsdag var det lagt opp til en mengdedag med en fin langtur på beina ute i de svenske skogene, etterfulgt av ski inne på 2.økt. De som ønsket å gå langtur inne i tunnelen på 1.økt hadde også muligheten til å gjøre det. Det skal sies at fem timer inne i en 1,3 km lang tunnel i løpet en dag, kan stimulere til en økt opplevelse av såkalt «tunnelsyn» og til en viss grad retningsvillhet i kortere perioder (hilsen undertegnede).

Onsdag var det duket for en knallhard hurtighetsøkt på ski på morgenen. Der ble vi delt inn heat ut ifra FIS-poeng. Vi gikk to drag per runde i tunnelen og fem runder. Det ble en hard og meget solid hurtighetsøkt.

Torsdag ble samlingens andre intervalløkt gjennomført, denne gang løping med staver. Vi hadde også gleden av å ha med oss noen raske kinesere – som i likhet med oss har målsetting om å ta medalje i Beijing i 2022. Så i dette «norsk-kinesiske» oppgjøret på svensk jord, var det svært viktig å markere seg. TVI bidro til å sende et skikkelig skremmeskudd til Kina, og ligger med det allerede godt an med tanke på medaljejakten i 2022.

På samlingens siste dag fikk vi gjennomført en fin, rolig tur i valgfri stilart inne i tunnelen. Der fikk vi terpet teknikk, slik at vi kunne reise hjem med senkede skuldre, velvitende om at skiteknikken vår fortsatt er OK +. Lunsjen ble slukt i en fei, for så å dure ned til den lokale Ica-butikken. Heldigvis ble ingen av oss stoppet i «Tullen» og tatt for sprengte bacon-kvoter, så med det takker vi «söta bror» for denne gang, og vinker fornøyd farvel med en iskald «Cola-burk» i hånda og skifølelsen i beina.

// Magni